anchetaonline.ro

Sorin Sorescu, director executiv DSVSA Argeș: Menirea noastră este de îndrumător, consultant, și nu de vânător de greșeli

de | 30.01.2023 22:30 | Lifestyle

 

Deschis la dialog, organizat, determinat, Sorin Sorescu este de peste 10 ani în top managementul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Argeș. De pe poziția de director adjunct, a avansat pe cea de director executiv, pas făcut în ianuarie 2020. A preluat frâiele instituției într-un context global plin de presiune și griji – pandemia de COVID. Au fost doi ani plini de provocări și necunoscut, însă a reușit să progreseze alături de echipa pe care o coordonează. Ca manager, s-a remarcat prin abordarea unei strategii de prevenție, încurajând agenții economici să ceară sprijin în implementarea normelor legale și să își exprime nelămuririle. În 2022, s-a concentrat activitatea către modernizarea instituției, aducând dotări importante în laboratorul de analize. Primul pas a fost achiziția unui echipament PCR, utilizat atât pentru depistarea pestei porcine africane, cât și a SARS-CoV-2. Iar investițiile vor continua și se vor regăsi în simplificarea atât a activității instituției, cât și a producătorilor din Argeș, care nu vor mai fi nevoiți să aștepte câte o zi-două pentru aflarea rezultatelor la analizele specifice.

 

Ca în fiecare an, și în 2023 mi-am propus obiective îndrăznețe care să atingă toate palierele. Voi continua dotarea laboratorului sanitar-veterinar, astfel încât agenții economici să poată analiza probele în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, obținând astfel buletinele de analiză în cel mai scurt timp.

 

Am în plan și implementarea proiectelor aprobate prin PNNR, în valoare totală de aproximativ 1 milion de euro, pentru care suntem eligibili. Investițiile presupun reabilitarea termică a Laboratorului și a clădirii de birouri, unde ne desfășurăm activitatea, precum și montarea de panouri fotovoltaice și a unei stații de încărcare electrică.

 

Un alt proiect constă în achiziția unei linii tehnice ce va fi înglobată în laborator, pentru testarea ESB – encefalopatia spongiformă bovină, cunoscută mai mult sub numele de boala vacii nebune. Astfel, producătorii, fermierii, vor beneficia de scurtarea timpilor de așteptare până la primirea rezultatelor.”, ne-a explicat directorul DSVSA Argeș, Sorin Sorescu.

 

Lucrează cu mulți tineri și este destul de optimist în ceea ce privește generația care vine din spate.

 

Ne-am confruntat în 2022 cu o criză de personal de specialitate, dat fiind faptul că s-au pensionat mulți colegi, acum suntem într-o zonă de echilibru, am reușit o completare a personalului cu tineri specialiști proveniți din fermele private, dar și cu debutanți care sunt în formare.

 

Așteptările sunt mari și îmbucurător este faptul că venind din zona privatului (ca și mine) au o altă abordare, deschidere și au înțeles că menirea noastră este de îndrumător, consultant și nu de vânător de greșeli.”

 

Politica sa de management este concentrată pe comunicare și deschidere, principalul obiectiv fiind totuși respectarea normelor sanitar-veterinare.

 

Fiecare generație a pus accent pe anumite obiective. Dezideratul nostru rămâne siguranța alimentelor și sănătatea animalelor, dar într-o manieră mai deschisă, transparentă și constructivă.

 

Pentru mine, cel mai important din punct de vedere profesional este feedbackul pozitiv din partea colaboratorilor (fermieri, agenți economici, instituțiile colaboratoare și conducerea națională – ANSVSA) obținut după 3 ani de eforturi susținute. Ne-am dorit să funcționăm pe înțelesul tuturor și am reușit.”, ne-a explicat directorul DSVSA Argeș, Sorin Sorescu.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Pănescu. Bogdan Pănescu: Businessul este despre munca în echipă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Sorin Sorescu