Cătălin Pănescu. Bogdan Pănescu: Businessul este despre munca în echipă!

de | 30.01.2023 17:30 | Lifestyle

 

Grupul Alcadibo este o construcție de business solidă, ca și lucrările pe care le are în protofoliu. Compania este coordonată de către Cătălin Pănescu (director general) și Bogdan Pănescu (director comercial), doi manageri energici, inițiați în acest domeniu dinamic de către omul de afaceri Constantin Pănescu. Grupul Alcadibo are în componență trei societăți: Metabet CF, Alcadibo și Apartamentul. Ultimii ani au fost dominați de instabilitate și neprevăzut, însă faptul că grupul de firme a progresat și sub aceste auspicii este dovada că are la cârmă manageri cu putere de adaptare și buni strategi, care acţionează constant pentru dezvoltarea afacerii pe care o coordonează, răspunzând prompt la noile cerinţe ale pieţei.

Metabet CF este firma „veterană” a grupului, cu o vechime pe segmentul său de activitate, respectiv căile ferate, de peste un secol. Aceasta a intrat în portofoliul businessului condus de Cătălin și Bogdan Pănescu în 2005 şi a fost transformată într-o afacere-etalon la nivel naţional. Printre sectoarele de activitate derulate se numără producția de traverse din beton precomprimat pentru calea ferată garantate până la o viteză de 250 km/h, secție de prelucrări mecanice, turnătorie de oțel manganos și fontă, construcții metalice de poduri pentru calea ferată și șosea. În 2019, compania familiei Pănescu a achiziționat și Mecanoenergetica, din Mehedinți, profilată pe construcții metalice specifice sectoarelor energetice, și nu numai, mărindu-și astfel capacitatea de producție.

Metabet CF a executat lucrări de anvergură, precum partea de cale ferată de peste Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse, Podul Grant din Bucureşti sau coridorul Paneuropean IV. Produsele realizate în atelierele Metabet CF nu doar că au trecut proba timpului, dar au trecut și granițele țării, fiind exportate inclusiv în SUA, Australia, China, Japonia, Corea de Sud. Cel de-al treilea pod peste Bosfor – Yavuz Sultan Selim Bridge, din Turcia, este susținut de cabluri menținute în unghiul corect cu ajutorul a 176 de coliere produse de Metabet CF la Pitești, iar pentru podul „1915 Çanakkale”, inaugurat în anul 2022, au fost livrate sisteme de preluare a dilatărilor și contracțiilor.

Ca și în anii precedenți, pentru 2023, cei doi manageri Cătălin Pănescu și Bogdan Pănescu au ca obiectiv dezvoltarea.

Strategia noastră de business este profilată pe inovare, atât în ceea ce privește produsele și serviciile noi, cât și din perspectiva proceselor financiare. Vom continua investițiile în spațiile de producție și în utilaje noi, în sisteme de energie regenerabilă.”, ne-a declarat Bogdan Pănescu.

Personalul calificat este cheia sectorului de producție, iar în acest sector se simte cel mai acut criza de specialiști. Metabet CF este compania care s-a implicat concret în formarea forței de muncă. Are o colaborare cu Liceul Tehnologic Astra, pe clase de învățământ profesional, domeniul mecanic, în cadrul cărora se pregătesc sudori și operatori mașini cu comandă numerică. Elevi din cadrul multor licee tehnologice din județul Argeș fac practică în halele Metabet și primesc și burse, fiind astfel învățați să deprindă o meserie. În ciuda faptului că investește în viitorii specialiști de pe băncile școlii, perspectiva asupra viitoarelor generații ce intră în sectorul de producție nu este una optimistă.

Din păcate, nu există un cadru care să ne asigure că, după ce formăm acești adolescenți, vom avea și angajații pe care ni-i dorim, pentru că încă există o migrație a forței de muncă. Ne dorim de la tinerii care intră în domeniul producției să dea dovadă de mai multă seriozitate, să aibă răbdarea de a deprinde o meserie, să dea dovadă de responsabilitate și asumare. Noi, ca manageri, știm să ne respectăm responsabilitatea față de oamenii din echipa noastră și cerem reciprocitate. Businessul este despre munca în echipă!”, a mai adăugat Bogdan Pănescu.

Întrebat dacă este de părere că, în comparație cu generațiile anterioare, contextul în care s-au format profesional a fost mai avantajos, Bogdan Pănescu ne-a declarat că în mod sigur așa a fost. Deși ultimii ani au fost marcați de impredictibil, accesul la informații a fost un atu. Cât despre oamenii care l-au inspirat, acesta l-a menționat pe tatăl său, Constantin Pănescu, al cărui model de management a trecut testul timpului și al performanței.

A clădit firme de la zero și le-a transformat în companii de renume. Aplicăm, conștient sau nu, ceea ce am învățat de la el!”, a mai adăugat Cătălin Pănescu. 

Grupul Alcadibo se remarcă în piața autohtonă de business printr-un portofoliu impresionant și o capacitate de execuție a proiectelor asumate impecabilă în ceea ce privește infrastructura de lucru, echipele de specialiști și managementul axat pe calitate și pe rezultate.

SC Alcadibo Trading SA desfășoară comerț cu produse petroliere, echipamente electrice și materiale de construcții. Povestea sa începe în 1994 și, pe măsura ce a trecut timpul, grație strategiei de management, s-a dezvoltat și a devenit mai puternică.

SC Apartementul SA, profilat pe construcții civile și industriale, a fost alipită grupului Alcadibo în anul 2017, fiind o achiziție importantă prin prisma capacității de lucru și a portofoliului de lucrări.

În cadrul grupului de firme activează circa 600 de angajați.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Brănescu Jr. Modul meu de lucru este foarte adaptabil la context și la provocările care apar!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pănescu

Ultimele articole