Teolog de formație, primarul localității Corbeni consideră că a lucra pentru comunitate reprezintă tot o misiune de credință, cât timp faci lucrurile cu respect față de cei pe care îi reprezinți. Nicolae Dinică are mereu cuvintele potrivite la el, dar acestea sunt însoțite și de fapte și puterea propriului exemplu.
În tinerețea sa, nu se vedea nici preot, nici primar. Fără să-și explice cum, s-ar spune că drumul care-i era hărăzit este cel care l-a ales pe el.
De la cea mai fragedă vârstă ni se pune întrebarea: «Ce vrei să te faci când vei fi mare?» Orientarea școlară, mediul, familia, anumite persoane cu care ne intersectăm au rolul de a construi o vocație sau de a ne crea o direcție profesională. În ceea ce mă privește, s-a întâmplat ceva extraordinar! Deși până la liceu îmi doream o carieră militară, cu câteva luni înainte de examen, brusc, fără vreo explicație, am ales să merg la Seminarul Teologic. Formarea teologică, misiunea preoțească și activitatea din vârful administrației bisericești m-au făcut să mă intersectez cu mulți oameni de stat și să înțeleg problemele oamenilor în diferite ipostaze sociale. Așadar, toate acestea m-au format să lucrez cu oameni și pentru oameni. Sunt convins că toți ne naștem cu o misiune, înțeleasă sau nu, și că de multe ori viața ne oferă noi și noi oportunități. Cu toate acestea, oriunde ne-am desfășura activitatea, avem nevoie de trei mari calități: cunoaștere, muncă și caracter. Nu întâmplător Regele Carol I îi spunea lui Brătianu că nu are nevoie de specialiști, ci de oameni cu caracter. Specialiștii îi formezi, dar caracterul greu îl găsești. Pentru mine, cel mai important e să duc pe mai departe vocația spirituală și să nu îi dezamăgesc pe cetățenii care au avut încredere în mine, realizând cât mai multe proiecte pentru comuna Corbeni.”povestește primarul Nicolae Dinică.
Potrivit acestuia, cel mai important lucru în administrație este să pui omul pe primul loc.
Deși știm cu toții că administrația se face doar obiectiv, nu trebuie să uităm că omul este cel mai important. Munca, dorința de a cunoaște, experiența de a fi făcut ceva, exercitarea profesiei în mod conștiincios și faptul că totdeauna am pus oamenii pe primul loc au contribuit decisiv la parcursul meu profesional în administrația publică. De cele mai multe ori, problemele managerilor nu depind exclusiv de personalitatea acestora, ci și de mediul în care aceștia își desfășoară activitatea. De asemenea, din experiența dobândită în calitate de primar am constatat că este imposibil să realizezi ceea ce-ți propui într-un singur mandat, ținând cont și de cele găsite. Aceleași lucruri se întâmplă și la nivel de guvern. Niciodată România nu va prospera cu prim-miniștrii schimbați din an în an.”, declară primarul din Corbeni.
Pe lângă proiectele de infrastructură începute și care vor continua și în anul 2024, Dinică Nicolae își propune să lege prin asfalt comuna Corbeni de comuna Cicănești, să doteze toate unitățile de învățământ cu mobilier și echipamente IT, să implementeze proiectul de iluminat public, să modernizeze centrul comunei și al Primăriei, să realizeze racordurile la canalizare în satele Oești – Pământeni și Oești – Ungureni, să înceapă lucrările la canalizare în satele Oești – Pământeni – Valea Oercă, Poienari și Berindești și să înființeze un sistem inteligent de gaze naturale. La acestea se adaugă și multe lucrări de întreținere și reparație a unor drumuri și clădiri publice.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro