La Coşeşti, primarul Nicolae Pană valorifică toate oportunităţile de finanţare pentru investiţii în şcoli şi grădiniţe

de | 31.03.2024 20:40 | Rural, Administrație

Este cunoscut faptul că o națiune, dacă nu este educată și sănătoasă, nu poate merge înainte.

Așezarea geografică a comunei Coșești, la o distanță nu prea mare de principalele orașe ale județului, a oferit autorităților locale o serie de avantaje, dar în același timp acest fapt a generat și anumite dezavantaje, principalul fiind migrarea copiilor către grădinițele și școlile de acolo.

Constatând acest fenomen, primarul Nicolae Pană a trecut imediat la analizarea acestuia și a constatat că principala cauză erau condițiile existente, net inferioare celor din zona urbană.

Împreună cu Consiliul Local, am luat mai multe hotărâri și, astfel, am reușit să aducem școlile, printr-o serie succesivă de investiții, la un nivel de dotări care să reducă substanțial diferențele față de învățământul din mediul urban. În acest sens am efectuat o serie de lucrări cum ar fi: împrejmuirea, anveloparea și schimbarea acoperișurilor, amenajarea de locuri de joacă și a curților interioare.

loc joaca scoala Cosesti

De asemenea în fiecare școală am realizat toalete de interior, am dotat clădirile cu echipamente și mobilier, am schimbat soluțiile de încălzire și am instalat sisteme de supraveghere.

În același timp am acordat o atenție deosebită transportului elevilor din comună în condiții sporite de siguranță, am făcut toate demersurile și am obținut și cel de-al doilea microbuz școlar.

Am achiziționat și urmează să instalam încă trei termoseminee pentru corpurile de clădire unde se desfășoară doar învățământul preșcolar.” – prezintă succint primarul Nicolae Pană principalele investiţii făcute în şcolile şi grădiniţele din Coşeşti în ultimii ani.

Proiecte cu fonduri europene pentru învăţământul din Coşeşti

După cum a precizat primarul comunei, pentru realizarea lucrărilor în şcoli s-au folosit resurse financiare din fonduri proprii, fiind susținuți și de Consiliul Județean prin cofinanțări, dar s-au obținut și fonduri europene prin programul PNRR. De altfel, oportunităţile de finanţare europeană pentru dezvoltarea infrastructurii şcolare au fost valorificate în mare măsură de către conducerea administraţiei locale, comuna Coşeşti fiind beneficiara a două astfel de proiecte:

De foarte mare importanță mi se pare si faptul că am obținut prin PNRR, componenta 10, finanțarea a două proiecte privind reabilitarea clădirilor Grădiniței și Scolii Primare Jupânești. De asemenea tot prin PNRR, componenta 15, am obținut finanțarea cu o sumă considerabilă pentru dotarea cu mobilier și echipamente a tuturor școlilor și grădinițelor din localitate.” – explică primarul Nicolae Pană.

baza sportiva Cosesti

O altă realizare notabilă pentru comunitate o reprezintă construirea minibazei sportive dotate cu instalație de nocturnă.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se pregăteşte documentaţia pentru asfaltarea a 4 străzi din Coşeşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Coșești | Nicolae Pană | PNRR