Se pregăteşte documentaţia pentru asfaltarea a 4 străzi din Coşeşti

de | 30.03.2024 10:20 | Rural, Administrație, Din ediția tipărită

Pentru administrația locală a comunei Coșești, una dintre priorităţile investiţionale din perioada următoare o reprezintă modernizarea prin asfaltare a infrastructurii de drumuri a localităţii. De altfel, în planul anual de investiţii propus de primarul Nicolae Pană şi aprobat de către consilierii locali pentru 2024 sunt prevăzute alocări de la buget pentru derularea mai multor astfel de proiecte.

Valea Dealului, Dădăii şi Valea Largă din satul Leiceşti, străzile Bugulani Vale, Bugulani Deal, DC 232 din satul Petreşti, străzile Valea Plopilor şi Morii din satul Păcioiu şi str. La Notaru din satul Coşeşti fac parte din lista drumurilor aflate pe lista asfaltărilor programate în acest an.

Recent, Primăria Coşeşti a semnat un contract cu o firmă specializată în întocmirea documentaţiilor pentru astfel de investiţii, firmă care se va ocupa de realizarea studiilor de fezabilitate şi a documentaţiei de avizate a lucrărilor de intervenţie (DALI) necesare demarării proiectelor de asfaltare a patru drumuri din localitate: str. Popilor din satul Păcioiu, str. Dădăii din satul Leiceşti şi străzile Bazinului şi Vulpăreştilor din satul Jupâneşti.

Potrivit contractului încheiat, firma specializată va întocmi documentația necesară care va cuprinde: · tema de proiectare; · ridicare topografica avizata O.C.P.I.; · studiu geotehnic avizat verificator autorizat; · expertiza tehnica; · studiu de trafic; · documentație tehnico-economică pentru faza de studiu de fezabilitate/documentația de avizare a lucrărilor de intervenție.

(Foto descriptiv)

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Învățământul, drumurile şi reţelele de utilităţi – priorităţile bugetului din acest an al comunei Coşeşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Coșești | Nicolae Pană