La Ştefăneşti, sunt în execuţie lucrările de modernizare a străzilor Oțelești, Marcea şi Coasta Câmpului

de | 30.03.2024 09:45 | Ștefănești, Administrație

Cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră ale primarului Nicolae Velcea se concretizează. Vremea favorabilă din ultima perioadă a permis reluarea lucrărilor pe raza oraşului Ştefăneşti, în acest moment fiind deschise şantiere în mai multe zone ale localităţii.

lucrari asfaltare stefanesti

S-a dat startul unui nou proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere a oraşului iniţiat de către primarul Nicolae Velcea, fiind în curs de execuţie lucrările pentru obiectivul de investiții „Modernizare drumuri de interes local, strada Oțelești și strada Marcea, în orașul Ștefănești, jud. Argeș”. Termenul de execuție a lucrărilor este 12 luni calendaristice de la data începerii lucrărilor de execuție.

Potrivit documentaţiei, pe lângă execuția lucrărilor de asfaltare, proiectul include şi corectarea profilului longitudinal și transversal, fiind făcute corecții pentru îmbunătățirea scurgerii apelor pluviale și pentru sporirea confortului și siguranței circulației, dar şi realizarea de acostamente pe toată lungimea obiectivului din piatră spartă.

De asemenea, se vor ridica la cotă căminele de vizitare de la reţeaua de canalizare, căminele de apă, hidranții, se va realiza semnalizarea rutieră prin realizarea marcajelor rutiere și montarea de indicatoare de circulație. Astfel, aceste tronsoane vor fi modernizate astfel încât să îndeplinească condițiile impuse de circulația rutieră modernă și să corespundă normelor tehnice în vigoare

Un alt proiect important de infrastructură aflat în derulare este cel care vizează modernizarea străzii Coasta Câmpului (intersecție Izvorani – intersecție Valea Mare), proiect ce vine să completeze investițiile în întreținerea drumurilor, extinderea rețelei de utilități publice și amenajarea spațiilor publice din orașul Ștefănești. Termenul de execuție a lucrărilor este 18 luni calendaristice de la data începerii lucrărilor de execuție.

Reabilitarea și modernizarea străzii va consta în realizarea unei structuri rutiere moderne pe o lungime de 3,163 km, lucrări de asfaltare, corectarea profilului longitudinal și transversal, asigurarea și preluarea apelor pluviale, amenajare trotuare, piste pentru biciclete, sens giratoriu la Valea Mare, asigurarea siguranței circulației rutiere.” – precizează primarul Nicolae Velcea.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea finanțării de la bugetul de stat prin programul „Anghel Saligny” este de 12.245.498,26 lei cu TVA, în vreme ce contribuţia  de la bugetul local al orașului Ștefănești este de 1.479.537,47 lei cu TVA. Valoarea totală a proiectului este de: 13.725.035,73 lei cu TVA.

Apelăm la înțelegere din partea cetățenilor, privind disconfortul creat, dar vă asigurăm că monitorizăm cu atenție aceste lucrări pentru a fi finalizate la timp. Vă mulțumim pentru înțelegere și totodată ne cerem scuze pentru disconfortul creat! Așa cum am promis, prin proiecte realiste, continuăm dezvoltarea orașului nostru.” – transmite primarul Nicolae Velcea.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-a atribuit contractul pentru construirea Dispensarului uman din Ștefănești

 

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Anghel Saligny | Nicolae Velcea | Ștefănești

Ultimele articole