anchetaonline.ro

Nicolae Pavelescu: Estimarea Ministerului Finanțelor este că inflația se va înjumătăți până la finalul anului viitor

de | 15.12.2022 09:52 | Știri, După subiect, Județean, Politic

Energia reprezintă una dintre cele mai mari componente ale inflației care afectează puterea de cumpărare a românilor. Nicolae Pavelescu, deputatul PSD de Argeș, a explicat în comunicatul transmis că acum au ajuns probabil la apogeu efectele negative ale liberalizării haotice a prețurilor la energiei.

”Din fericire, PSD a reușit să impună în cadrul Coaliției reglementarea pieței și plafonarea prețurilor la un nivel rezonabil pentru populație, firme și infrastructura critică. După ce aceste măsuri vor intra pe deplin în vigoare din ianuarie, este de așteptat ca inflația să încetinească. Estimarea Ministerului Finanțelor este că inflația se va înjumătăți până la finalul anului viitor, când vom reveni la o inflație cu o singură cifră. Dacă Guvernul nu ar fi luat măsurile propuse de PSD, astăzi inflația ar fi fost în jur de 25%, nu doar 16,8%! De observat că prețurile la energie electrică și gaze naturale au crescut cu circa 40%, luând în considerare și compensările aplicate de Guvernul. Rezultă de aici că în lipsa acestor măsuri asupra cărora a insistat PSD, astăzi creșterile de prețuri la energie ar fi fost uriașe, iar rata generală a inflației ar fi fost semnificativ mai mare. Cum era de așteptat, creșterile de prețuri din energie s-au transferat în prețurile alimentare, ceea ce arată că decizia PSD de a introduce creșteri mai mari ale veniturilor la pensionarii cu pensii mici a fost justă. Pentru această categorie de pensionari alimentele reprezintă o pondere mult mai mare în cheltuielile curente decât în cazul pensionarilor cu pensii mai mari”, explică Nicolae Pavelescu, deputat PSD de Argeș în comunicatul transmis.

Sursă foto: Facebook PSD Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Simona Bucura Oprescu: bugetul pentru anul 2023 este construit pe programe

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Pavelescu