anchetaonline.ro

Simona Bucura Oprescu: bugetul pentru anul 2023 este construit pe programe

de | 14.12.2022 15:42 | După subiect, După locație, Național, Politic, Știri

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu, explică că ”bugetul pentru anul 2023 în viziunea PSD este un buget național construit pe programe”. De altfel, Simona Bucura Oprescu a mai precizat în informarea trimisă că în buget se ”finanțează măsuri pentru creșterea nivelului de trai”.

”Bugetul pentru anul 2023 în viziunea PSD este un buget național construit pe programe. Este un buget pentru dezvoltare prin care se alocă resurse record pentru investiții – 7,2% din PIB (112 miliarde de lei) – și se finanțează măsuri pentru creșterea nivelului de trai. Mai mult, bugetul contribuie la stabilizarea macroeconomică, la siguranța locurilor de muncă și la ușurarea poverii facturilor mărite și a creșterii prețurilor”, a scris Simona Bucura Oprescu pe pagina sa de Facebook, prezentând și o sinteză a proiectului de buget pentru anul 2023.

La proiectele prioritare din agricultură sunt prevăzuți 7 miliarde lei – finanțarea dezvoltării și modernizării mediului rural prin intermediul PNDR 2014 – 2020, finanțat din FEADR și EURI; 11 miliarde de lei – acordarea sprijinului aferent PAC prin plăți directe cuplate și decuplate de producției din FEG precum și a ajutoarelor naționale tranzitorii de la buget în sectoarele vegetal și zootehnic; 600 de milioane de lei – finanțarea sprijinului financiar aferent susținerii costului accizei la motorină utilizată în agricultură în sectorul vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare. În sănătate: 4, 35 miliarde lei – proiecte derulate prin PNRR; 514 milioane lei – investiții în infrastructura spitalicească; 200 de milioane lei – programe derulate prin Banca Mondială; 711 milioane lei – programele derulate prin fonduri internaționale. În muncă și asistență socială sunt prevăzuți 111,5 miliarde lei pentru dezvoltarea și creșterea sustenabilității sistemului asigurărilor sociale și 48,8 miliarde lei – finanțarea prestaților de asistență socială, a pensiilor pentru agricultori și a celorlalte indemnizații reparatorii, precum și a programelor de interes național.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

350 de milioane de euro prin PNRR pentru digitalizarea IMM-urilor!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu