Ninge în Argeș! Vreme de Crăciun în prag de Paște! Ce ne așteaptă zilele următoare!

de | 19.04.2022 16:05 | Știri, Eveniment, Importante, Județean, Lifestyle

Vreme extrem de capricioasă în prejma sărbătorilor pascale.

Prima parte a zilei a adus precipitații sub formă la lapoviță și ninsoare în nordul județului nostru. A nins dimineață la Câmpulung Muscel și Curtea de Argeș, dar și în toate zonele montane și submontane din această parte a Argeșului.

Pentru zonele Câmpulung și Curtea de Argeș, există – conform vremea.ido.ro – o informare meteo specifică perioadei 18-20 aprilie cu vreme deosebit de rece, brumă și ninsori, indeosebi în arealele de munte. Deocamdată cerul a rămas noros, dar pe intervalul de seară se vor relua precipitațiile.

La nivel național, pentru același interval, Administrația Națională de Meteorologie, anunță că vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților, local – în nordul și centrul țării, precum și în zonele submontane – temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă. Temporar la munte va ninge și, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, se va depune strat nou de zăpadă. Izolat și trecător precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în restul țării.
Tot temporar vântul va avea intensificări în estul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Pe alocuri, în județul nostru, localitățile de pe culoarul Rucăr Bran, mai sunt încă semnalate, și la această oră, ninsori și lapoviță, fenomene meteo specifice mai mult perioadei de Crăciun, decât celei de Paște.

ninsoare munte

Zonele de munte sunt predispuse, în cursul serii și la noapte, la temperaturi și precipitații specifice iernii.

 

Nu este exclus – ne-au declarat specialiștii care monitorizează situația în Argeș – ca și în această seară și la noapte să reapară ninsoarea, în condițiile în care precipitațiile continuă, iar temperaturile sunt foarte scăzute, până la aproape 0 grade.

Ninsoarea va apărea pe alocuri până mâine dimineață, când se preconizează o încălzire a vremii, fără însă ca precipitațiile temporare să înceteze.

Media zilei de azi în județul Argeș este de 5 grade, dar lucurile se schimbă dacă mergi spre Rucăr (unde sunt 3 grade, lapoviță și ninsoare) sau spre Arefu, unde temperaturile sunt drastic mai scăzute.

Ce vreme ne așteaptă mai departe în Săptămâna Mare și de Paște!

Nici în zilele următoare vremea în județul Argeș nu se anunță nemipomenit de bună.

vremea weather

Cu excepția zilei de joi care (deocamdată) ar urma să aibă temperaturi și atmosferă mai apropiate de speranțele noastre pentru perioada primăvăratică a Paștelui, va ploua cumplit de mult, și ziua și noaptea.

Își vor face simțită prezența și alte tipuri de fenomene meteo (grindină, vânt, furtuni), iar temperatura aerului nu va încuraja de nici un fel ieșirile în natură sau promenada.

Așa cum spunea, Joia Mare se anunță a fi mai blândă, cu temperaturi cuprinse între 11-17 grade la amiază și fără precipitații prognozate până la această oră.

Vineri și Sâmbătă plouă în cele mai multe zone ale județului, iar portalurile dedicate condițiilor meteo anunță, în anumite zone, și vânt și furtună. Sâmbătă noaptea, de Înviere, ploile par a se opri.

Ca printr-un miracol (dacă lucrurile rămân neschimbate) ziua de Paște se anunță a fi momentul în care vremea rea ia pauză, fiind anunțate, la această oră, temperaturi medii de 20 de grade în Argeș.

vremea Paste

Prognoză Paște. Sursa: ido.com

Și a doua zi de Paște are, la momentul actual, o prognoză blândă (cu cer înnorat, dar fără precipitații semnificative), urmând ca marțea viitoare, pe 26 aprilie să revină ploaia.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Câmpulung Muscel | Muscel

Ultimele articole