anchetaonline.ro

Salariu de 3000 lei! Statul angajează la greu

de | 19.04.2022 17:03 | După subiect, Lifestyle, Național, Știri

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat că în următorii 4-5 ani, MApN va recruta în jur de 10.000 de voluntari „în zona de rezervă activă a Armatei”.

Două sisteme de voluntariat există, la ora actuală, în România, reprezentând o resursă activă în privința apărării țării. Vasile Dîncu mai spune că un rezervist are un salariu de aproximativ 3000 de lei în perioada de instrucție.

Avem două sisteme de voluntariat, este, credem, una din soluţiile viitoare pentru resursa activă din zona rezervei umane pentru apărarea României. Unul este cel de rezervişti voluntari, aceştia fac un stagiu de pregătire în jur de trei sau patru luni de zile şi apoi primesc o indemnizaţie, de exemplu, pentru perioada când sunt la instruire, înainte prin prima lege – noi am modificat această lege acum – era destul de mică, undeva în jur de 1.500 de lei era aceasta”, a spus Vasile Dîncu în cadrul unei apariții tv la Digi 24.

În acest moment, undeva în jur de 3.000 de lei poate să câştige un rezervist în perioada în care face instrucţie şi o sumă destul de importantă, cred că undeva în jur de 1.500 de lei, plus alte drepturi pe care le pot obţine, de exemplu asigurări de sănătate, care sunt foarte importante, sunt beneficii importante… şi ca un efect aş putea să spun următorul lucru: am avut anul acesta o rezervă de locuri neocupate de anul trecut, din 2021, de 444 de locuri pentru rezervişti şi avem în acest moment 1.400 de dosare. Deci a devenit mult mai atractivă şi vom putea alege cel puţin acest număr care ne trebuiau pentru perioada anului trecut”, a mai spus ministrul Apărării.

Totodată, Vasile Dîncu a precizat că există şi un alt tip de voluntariat, pentru cei între 18 şi 35 de ani.. Ei vor avea anumite drepturi, vor beneficia de pregătire militară, putând apoi să se angajeze ca soldați profesioniști.

Aceştia pot să facă un stagiu şi după aceea rămân cu această pregătire, în timpul stagiului pot să primească o indemnizaţie, nu am stabilit încă acest lucru, suntem în studiu, suntem cu un proiect de lege pe care îl vom lansa săptămânile viitoare, au şi diferite drepturi, beneficiază de pregătire militară şi evident că au o cale directă în care se pot angaja apoi în zona soldaţilor profesionişti. (…) În viitorii 4-5 ani ne gândim să aducem în zona aceasta de rezervă activă a Armatei în jur de 10.000 de voluntari pe această cale şi credem că vom reuşi să facem acest lucru pentru că şi aceste situaţii, situaţia asta din Ucraina şi această nesiguranţă a noastră pe foarte mulţi i-a incitat nu numai să-şi ia paşapoarte, ci pe unii i-a incitat să facă pregătire militară pentru că li s-a activat şi sentimentul patriotic”, a spus Vasile Dîncu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

daniel-ferent

Erou în Argeș! Un voluntar SMURD a extras șoferul blocat în cisterna răsturnată pe DN7

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SMURD | Ucraina | Vasile Dîncu