100 de ani de istorie! Un argeșean, veteran de război, sărbătorit de autorități

de | 19.04.2022 17:48 | Știri, După subiect, Județean, Lifestyle

Un argeșean, veteran de război, a împlinit onorabila vârstă de 100 de ani! Constantin Sandu, din comuna argeșeană Izvoru, a petrecut doi ani pe câmpurile de luptă, în cel de-al doilea război mondial. Veteranul de război își amintește că la împlinirea vârstei de 23 de ani se afla pe frontul de Vest, Detașamentul depozite aeronautice.

Luni, 18 aprilie, el a fost celebrat de întreaga familie, de reprezentanți ai Statului Major al Apărării, Direcției Calitatea Vieții Personalului a MApN și ai asociațiilor veteranilor de război.

Reprezentanții Armatei Române l-au felicitat pe argeșean:

În curtea casei sale, Drapelul Național stă la loc de cinste, iar la piept și-a pus „𝐶𝑟𝑢𝑐𝑒𝑎 𝑐𝑜𝑚𝑒𝑚𝑜𝑟𝑎𝑡ivă 𝑎 𝑐𝑒𝑙𝑢𝑖 𝑑𝑒-𝐴𝑙 𝐷𝑜𝑖𝑙𝑒𝑎 Răz𝑏𝑜𝑖 𝑀𝑜𝑛𝑑𝑖𝑎𝑙”. Și-a întâmpinat oaspeții cu un zâmbet cald, mulțumind pentru respectul arătat.
Despre război nu povestește multe, pare să fi păstrat doar amintirile de bine: „𝑃𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑡𝑜𝑡 𝑝𝑒 𝑢𝑛𝑑𝑒 𝑎𝑚 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑎𝑚 𝑡𝑟𝑒𝑐𝑢𝑡 𝑐𝑢 𝑏𝑖𝑛𝑒. 𝑀-𝑎 𝑎𝑗𝑢𝑡𝑎𝑡 𝐷𝑢𝑚𝑛𝑒𝑧𝑒𝑢 𝑠𝑖 𝑛𝑢 𝑎𝑚 pățit 𝑛𝑖𝑚𝑖𝑐”, transmite Armata Română.

Constantin Sandu s-a întors cu bine acasă, în comuna Izvoru, din județul Argeș și s-a ocupat de agricultură. Astăzi, veteranul de război are o familie frumoasă: 3 copii, 7 nepoți și 13 strănepoți.

 

Foto Armata României

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Salariu de 3000 lei! Statul angajează la greu

armata

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Armata Română | Constantin Sandu | Izvoru

Ultimele articole