Ninsorile au blocat drumurile în a doua zi de Cod portocaliu!

de | 05.04.2023 09:07 | Știri, Eveniment, Județean

Codul portocaliu de vreme rea va acoperi cea mai mare parte a țării până sâmbătă, în prag de Florii.

Doar la această oră sunt vizate două coduri portocaliu și galben de ninsori și vânt intens.

În doar 24 de ore de vreme rea drumurile sunt blocate în aproape toată țara. Copacii au fost doborâți de vânt și au avariat mașini, iar șoselele au fost blocate de stratul de zăpadă de câțiva centimetri.

În urma ninsorii abundente și a viscolului circulația în județul Brașov a fost dată peste cap. Traficul a fost oprit pentru 3 ore între localităţile Râşnov şi Predeal.

De asemenea, s-a intervenit cu 98 de utilaje și au fost răspândite peste 600 de tone de material antiderapant.

Totodată, lucrurile nu stau mai bine nici la Vatra Dornei, acolo unde drumurile au fost acoperite de un strat consistent de zăpadă.

În județul Harghita traficul a fost complet blocat pe drumul european 578, după ce vântul puternic a doborât 2 brazi, care au căzut pe șosea. Totodată, au apărut și restricțiile de tonaj, din cauza stratului de zăpadă depus pe carosabil.

Pe DJ 282, pe raza localităţii Răuseni, trei camioane au rămas înzăpezite. La caz s-au deplasat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Răuseni, un echipaj de poliţie şi drumari de la SDN;

Pe DJ 294, pe raza localităţii Strahotin, trei microbuze în care se aflau nouă persoane şi două autoturisme cu patru pasageri nu îşi puteau continua drumul. La caz au intervenit drumarii de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) Botoşani;

Pe DJ 293, în localitatea Cordăreni, două camioane au rămas înzăpezite. Intervin Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cordăreni, un echipaj de poliţie şi drumari;

Pe raza localităţilor Ştefăneşti Sat şi Ringhileşti, trei autoturisme au rămas blocate; Pe DN 29, pe raza localităţii Avrămeni, un camion a rămas înzăpezit, iar pe DN 24 C, în Ripiceni, trei microbuze au rămas blocate în zăpadă.”, informează Digi24.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Argeș: TIR intrat într-un cap de pod!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: