anchetaonline.ro

„Noaptea albă”-cea mai scumpă înghețată din lume! Conține foiță de aur și vine cu instrucțiuni de folosire

de | 28.05.2023 14:11 | Știri, Lifestyle, Național

Cea mai scumpă înghețată din lume a producătorului japonez Cellato este o combinație de ingrediente de lux din Italia și Japonia și costă 6.400 de dolari, potrivit CNN.

Desertul congelat, numit byakuya, „noapte albă” în japoneză, conține ingrediente europene, printre care se numără și o trufă albă cultivată în regiunea Piemont, din Italia.

Înghețata este completată de o foiță de aur comestibilă, două tipuri de brânză și „Sakekasu”, un ingredient asemănător pastei derivat din procesul de preparare a sake-ului.

M2JjNmRiNjRiNDRhOTY5MGRkMjQ2MjRjYTIxODE1OQ.thumb - „Noaptea albă”-cea mai scumpă înghețată din lume! Conține foiță de aur și vine cu instrucțiuni de folosire

sursă foto: Profimedia Images

Ne-a luat peste 1,5 ani să dezvoltăm, cu o mulțime de încercări și erori pentru a obține gustul corect”, a declarat mai devreme un reprezentant al companiei pentru Guinness World Records, relatează edition.cnn.com

Compania susține că misiunea sa nu este doar aceea de a face deserturi scumpe, ci și să creeze o aventură culinară care îmbină ingredientele europene și mâncărurile tradiționale japoneze.

Iar din acest motiv, a fost adus Tadayoshi Yamada, bucătar șef la RiVi, un restaurant din Osaka, cunoscut pentru bucătăria sa de fuziune franco-japoneză, pentru a conduce proiectul, conform Guinness World Records.

Desertul este disponibil pentru vânzare în Japonia și este livrat direct consumatorilor, potrivit site-ului Cellato.

Mai mult decât atât, înghețata vine la pachet cu mai multe instrucțiuni, înainte de servire.

Li se recomandă clienților să aștepte ca înghețata să ajungă la o textură moale, apoi să se adauge sosul din trufe albe și să fie servită cu o linguriță specială.

sursă foto edition.cnn.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Greva din învățământ se extinde! Și angajații CFR ies în stradă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Japonia