anchetaonline.ro

Noaptea trecută, site-urile aeroporturilor din România au fost atacate de hackerii pro-ruşi de la Killnet!

de | 02.05.2022 09:15 | Știri, Eveniment, Național

Site-urile aeroporturilor din România au fost atacate, noaptea trecută, de hackerii pro-ruşi de la Killnet. Gruparea recent înfiinţată a lansat, în ultimele zile, numeroase atacuri asupra unor site-uri din România, inclusiv site-ul Guvernului.

Killnet a publicat o listă cu site-urile unor aeroporturi din România pe care le-au atacat şi pe care au reuşit să le închidă, pentru o perioadă de timp, la fel cum au făcut şi cu site-urile Guvernului, Poliţiei Române sau Poliţiei de Frontieră.

Pe lista site-urilor aeroporturilor din România atacate se numără cele din: Bucureşti, Arad, Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanţa, Suceava, Cluj, Iaşi, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Oradea.

Tot duminică seara, 1 mai, a fost atacat site-ului de știri Digi 24 iar în ultimele 24 de ore și site-ul antena3.ro.

În ultimele zile au fost vizate site-urile mai multe ori instituții publice, bănci și hipermarketuri.

Hackerii Killnet au atacat site-urile Guvernului, Armatei, Poliţiei de Frontieră şi cel al CFR Călători, iar ulterior şi pe cel al Poliţiei Române.

Conexiunile tuturor site-urilor au fost reluate după numai câteva zeci de minute, iar hackerii nu au reuşit să facă altceva decât să le pice pentru o scurtă perioadă de timp.

Gruparea de hackeri Anonymous România a anunțat, vineri seara, că au răspuns deja și au atacat, la rândul lor, website-ul Sistemului Informațional Unificat în domeniul achizițiilor Federației Ruse. Potrivit acestora, unele date au fost șterse definitiv.

 

Sursa foto: Radio România Actualități

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Anonymous | Killnet