Noi locuri la creșe în Pitești! 173 de familii au rămas anul acesta „pe dinafară”

de | 06.09.2023 15:30 | Din ediția tipărită, Administrație, Pitești

Cu problema locurilor disponibile la creșele de stat se confruntă mulți dintre tinerii părinți din Pitești.

Pentru anul școlar care va debuta pe 11 septembrie, 173 de familii au rămas „pe dinafară”, micuții fiind nevoiți, cel mai probabil, să meargă la o creșă privată. Municipalitatea va crea însă 110 locuri noi, unde preșcolarii își vor putea desfășura activitatea.

Primarul Cristian Gentea a anunțat în timpul celei mai recente conferințe de presă organizate  de Primăria Pitești că, la data de 22 august, a început organizarea de șantier pentru unul dintre cele mai așteptate obiective de investiții, Creșa „Albina” din cartierul Găvana. Unitatea de învățământ va avea o capacitate de 40 de locuri și va fi construită  pe un teren cu o suprafață de 5400 mp, cu foarte mult spațiu verde. Lucrările vor fi finalizate până la începutul anului școlar viitor.

O altă creșă care se va construi în Pitești va fi cea de la „Maria Teiuleanu”, unde se așteaptă ordinul de începere a lucrărilor. Odată finalizată, unitatea de învățământ va putea găzdui 70 de copii.

Anul acesta, am ajuns la 173 de familii care au rămas pe dinafară cu copiii la creșă. Dacă noi facem cele două creșe, practic ne apropiem de numărul acesta. I-am rugat să înțeleagă că e vorba de un foișor pe care o să îl relocăm, mai ales că atunci când participăm la ședințele cu asociațiile de proprietari toți se plâng că acolo se face gălăgie până la trei-patru noaptea, că în acele foișoare se bea, se vorbește urât”, a declarat primarul Cristian Gentea.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

În Pitești, au fost inaugurate 10 stații de încărcare pentru vehicule electrice

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: