În Pitești, au fost inaugurate 10 stații de încărcare pentru vehicule electrice

de | 06.09.2023 15:00 | Pitești, Din ediția tipărită, Lifestyle

Zece stații de încărcare pentru vehicule electrice au fost inaugurate la Pitești, pe strada Costache Negri (parcare Bowling).

Acestea au fost date în folosință la începutul săptămânii trecute, fiind finanțate de către Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de încărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ.

Fiecare stație are două puncte de încărcare și, respectiv, două locuri de parcare, destinate exclusiv mașinilor electrice.

Unul dintre puncte permite încărcarea multistandard în curent continuu, la o putere ≥ 50 kW, iar cel de-al doilea permite încărcarea în curent alternativ la o putere ≥ 22 kW. Șoferii pot descărca aplicația mobilă pentru  stațiile de încărcare – El Motion – din Google Play sau App Store, tariful de încărcare fiind de 1 leu/ kW. Stațiile au fost furnizate și montate de către Electromagnetica SA, în baza unui contract cu o valoare de 2.520.361, 71 lei cu TVA, din care 1.900.000.00 lei cu TVA valoare eligibilă finanțată de Administrația Fondului pentru Mediu.

Aici e vorba de zece stații de încărcare pentru automobile și 40 pentru autobuze, deci parcul este, probabil, unul dintre cele mai mari din țară. De astăzi sunt funcționale aceste stații pentru încărcarea automobilelor. Aș fi vrut să mai întârziem două săptămâni pentru că mi-aș fi dorit ca tot spațiul din jur, până la Bazin, să fie amenajat cu rulouri de gazon, să arate totul foarte bine, numai că acum 10 zile colegii noști de la SPEP, care au vrut să știe că totul este funcțional, au pus aceste stații pe platforma SPEP-ului, lumea a văzut că sunt funcționale și a început să le folosească. Ne-am oprit, pentru că mi-aș fi dorit ca întreaga zonă să fie amenajată, tocmai de asta Salpitflor a venit și a introdus sistem de irigații. Mai avem însă partea de iluminat, firma care se ocupă va veni cu stâlpi la 9 m înălțime, va arăta foarte bine toată zona. Văzând cererea, solicitările care au venit din partea posesorilor de mașini  electrice, am spus că este bine să devină funcționale începând de astăzi”, a declarat primarul Cristian Gentea.

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitești.

Aceste stații pot încărca două mașini simultan la puterea maximă pe care o cer mașinile. Toate stațiile sunt funcționale din acest moment. Stațiile funcționează cu aplicația El Motion, pe care o puteți descărca din Magazin Play sau App Store, în funcție de iOS sau Android și costul este de 1 leu, în acest moment, pentru un kW. Facturarea se face la finalizarea încărcării, adică nu este nevoie să depuneți o sumă înainte, doar introduceți cardul, la final primiți factura și vi se retrage de pe card cât ați consumat”, a precizat Bogdan Miu, reprezentat Electromagnetica SA. Acesta a mai adăugat că în 24 de ore, la un flux maxim, cele zece stații ar putea încărca până la 200 de mașini (20 de autovehicule/stație). 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Nereguli găsite la mai multe stații GPL din Argeș! Radu Perianu: „8 au fost închise!”

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: