anchetaonline.ro

Noi vouchere pentru românii vulnerabili. Ce spune ministrul Marcel Boloș

de | 17.10.2022 10:55 | Știri, Economic, Național

  • Vești bune pentru unii români!

 

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat printr-un mesaj postat în mediul online faptul că românii aflați într o situație vulnerabilă ar putea primi noi vouchere.

Ar fi vorba despre vouchere de reziliență care să vină în sprijinul îmbunătățirii condițiilor de locuire prin investiții în servicii comunitare dar și a unor servicii pentru reparația locuințelor oamenilor.

 

Vouchere noi români

 

Investițiile strategice în infrastructură sunt, cu siguranță, pilonul României Viitorului în care cred și facem tot posibilul să le vedem cum devin realitate. În aceste vremuri însă, este datoria Guvernul României să avem grijă și de nevoile imediate pe care românii le au.

 

O întâlnire importantă pe care am avut-o în contextul deplasării la Bruxelles a fost cu domnul Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale.

 

De ce? Pentru că am discutat ultimele aspecte referitoare la aprobarea Programelor Educație și Ocupare, respectiv Incluziune și Demnitate socială, cu o alocare totală de 8 miliarde de euro, pe care este imperios să le avem aprobate până la finalul acestui an. Sunt fonduri prin care să asigurăm sprijinirea tuturor categoriilor vulnerabile.

 

Iar când te gândești că în ultimele trei decenii România a pierdut 23,3% din populația sa în vârstă de muncă, la care se adaugă faptul că 1 din 3 români este expus riscului de sărăcie sau excluziune socială, totul capătă o altfel de însemnătate.

 

Domnul comisar și-a prezentat aprecierea pentru abordarea noastră multi-fond pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile și ne-a asigurat de susținerea sa, tocmai de aceea îi mulțumesc încă o dată pe această cale.

 

Concret, vorbim de o inovare la nivelul procesului de programare al banilor europeni, punând în același loc două componente de investiții.

 

Mai mult, vestea bună pe care v-o ofer astăzi este că am discutat şi despre posibilitatea implementării unor vouchere de rezilienţă pentru sprijinirea populației vulnerabile, care să sprijine îmbunătățirea condițiilor de locuire prin investiții în servicii comunitare care să includă posibilitatea sprijinirii în activitățile casnice/cotidiene, precum și a unor servicii pentru reparaţia locuinţelor”, a transmis ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, pe pagina de Facebook.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Boloș
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: