Noile sporuri pentru personalul ANI, sesizate la CCR de Forța Dreptei și USR

de | 22.03.2023 13:15 | Știri, Județean, Politic

Deputații din Forța Dreptei, alături de cei din USR, au sesizat astăzi Curtea Constituțională față de introducerea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică în cazul personalului Agenției Naționale de Integritate, promovate de PSD și PNL.

Potrivit sesizării, reglementarea a fost introdusă ca amendament la Camera Deputaților, fiind nesocotit astfel principiul bicameralismului întrucât au fost omise dezbaterea și votul Senatului în această privință.

De altfel, introducerea sporurilor în cazul personalului ANI a fost realizată fără niciun fel de motivare din partea autorului amendamentului sau a comisiei de raport, fiind încălcate rigorile de tehnică legislativă (PL-x nr. 48/2023)

 

Majoritatea PSD-PNL a utilizat ca suport pentru introducerea sporurilor în cazul ANI o propunere legislativă menită să instituie între funcțiile de conducere din învățământul superior funcția de Director de extensie universitară, alternativ cu cea de Director de departament, prevăzută de Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, se arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanții Forța Dreptei.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alegeri locale parțiale. Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, câștigă procesul împotriva Guvernului Ciucă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Forța Dreptei