Se construieşte un nou complex turistic cu 10 cabane pe malul lacului Vidraru

de | 02.11.2023 19:30 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Zona de nord a judeţului oferă un cadru spectaculos pentru orice investiţie în domeniul turistic, aşa că nu e de mirare că aici apar de la an la an noi obiective. O firmă din Piteşti îşi propune să construiască pe malul lacului Vidraru un complex turistic cu funcţiuni de cazare şi restaurant.

Proiect turistic în zona Cumpăna

ABC Best Expert Consulting SRL, firmă administrată de Ion Cosmin Zabet, se află în stadiu avansat cu documentaţia pentru noul complex turistic de pe Transfăgărăşan, în prezent PUZ-ul aferent acestui proiect fiind în atenţia autorităţilor de mediu. Potrivit documentelor depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului, firma din Piteşti vrea să realizeze această investiţie pe un teren de 15.000 mp, situat în zona Cumpăna şi cumpărat în urmă cu doi ani.

Conform PUG-ului aprobat al comunei Arefu, terenul este extravilan, categoria pădure, şi este situat în aria naturală protejată „Natura 2000”, pentru realizarea investiţiei fiind necesară scoaterea a circa 900 mp din fondul forestier şi defrişarea acestei suprafeţe. Conform acordului de mediu emis pe 20 iulie 2023 de către APM Argeș, scoaterea definitivă din fondul forestier se va face cu compensare echivalentă ca suprafață și bonitate a terenului. În compensare pentru cei 910 mp de pădure pe care îi va defrișa la Vidraru, firma din Pitești a oferit un teren arabil de trei ori mai mare, în suprafață de 2762 mp, în comuna Hârsești, la marginea unei păduri.

Proprietarul terenului dorește construirea unui complex turistic ce va cuprinde un restaurant cu o suprafață de 112 mp și 10 cabane din lemn de 20 mp, fiecare executate pe piloni, împrejmuire cu gard din plasă bordurată pe piloni metalici pe o lungime de aproape 200 m, alei pietonale și locuri de parcare.

În zonă nu există niciun fel de utilităţi: nici apă, nici canalizare, nici electricitate, iar gaze nici atât, astfel că alimentarea cu apă se va realiza prin foraj de mare adâncime, evacuarea apelor menajere se va realiza cu ajutorul unui bazin vidanjabil, electricitatea va fi produsă cu ajutorul panourilor solare și a unui generator, iar energia termică va fi asigurată de o centrală termică.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Brandul argeşean Elfi a lansat hârtia igienică de lux pentru care te înscrii pe lista de aşteptare! Hârtie de fiţe, testată pe funduri de vedete

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Agenția pentru Protecția Mediului Argeș | Argeș | Cumpăna | Transfăgărășan | Vidraru