(VIDEO) O nouă autospecială de intervenție în dotarea ISU Argeș!

de | 24.06.2023 09:21 | Știri, Eveniment, Județean

Pentru o rapiditate și eficiență mai bună în cazul incendiilor sau a altor situații de urgență, o nouă autospecială pentru stingerea incendiilor a intrat în dotarea ISU Argeș.

Este o autospecială de capacitate mare, având un bazin de apă de 10000 l și mai multe accesorii pentru stingerea incendiilor, cum ar fi două tunuri de refulare a apei și instalații pentru realizarea dispozitivelor de intervenție, un echipament special de desfumare și răcire a spațiilor, precum și proiectoare pentru iluminarea zonei de intervenție, dar și alte accesorii cu funcții speciale pentru a eficientiza misiunile pompierilor.”, transmite ISU Argeș

 

Ea a fost achiziționată prin programul Viziune 2020 și este alocată Detașamentului de Pompieri Câmpulung, care va asigura intervenția operativă pentru comunitățile din zonă.

Pe 15 iunie 2021, au fost semnate două Acorduri-cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor.

În baza acestora, în valoare totală estimată de 779.670.873,52 lei cu TVA (aprox. 159 milioane Euro), au fost încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 l, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 l.

Autospecialele sunt achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro.

Proiectul are ca scop îmbunătățirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depășită și acoperirea deficitului.

sursă foto ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Zărnești: Şi-a dat întâlnire cu două fete pe internet, dar a ajuns sechestrat şi bătut

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș

Ultimele articole