O nouă înșelătorie în numele Poștei Române!

de | 01.03.2024 09:16 | Lifestyle, Național

Atenție! Infractorii cibernetici se folosesc din nou de numele Poștei Române pentru a obține bani de la victime.

Potrivit antena3.ro, zeci de români au primit mesaje ce păreau a fi trimise de către Poșta Română. În realitate, persoanele în cauză sunt ținta hackerilor, care au lansat o nouă metodă prin care să-i păcălească pe români, pentru a obține sume de bani.

Mesajul primit conține informații că un presupus pachet a ajuns la depozitul Poștei Române, însă este reținut din cauza unor date eronate legate de adresă, motiv pentru care nu poate fi livrat.

Mai departe, pentru a putea intra în posesia coletului, potențialele victime sunt îndemnate să acceseze link-ul furnizat în emai-ul respectiv, pentru a putea ”confirma adresa”, în termen de 12 ore.

După ce au accesat link-ul, potențialele victime trebuie să răspundă cu ”Y” și mai apoi să urmeze instrucțiunile pentru activarea SMS-ului sau deschiderea link-ului furnizat.

Acest mesaj trebuie ignorat pentru a nu rămâne fără bani în cont.

Poșta Română: Pachetul dumneavoastră a ajuns la depozit, dar este reținut din cauza informațiilor neclare despre adresă și nu poate fi livrat. Vă rugăm să confirmați adresa din link în termen de 12 ore.

(Vă rugăm să răspundeți cu Y. Apoi, opriți mesajul text și redeschideți cu linkul de activare SMS sau copiați linkul către Safari și deschideți-l)”, se arată în mesaj, potrivit sursei citate

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

A dat lovitura la pariuri! Cu doar 5 lei, un bătrân de 70 de ani din Mioveni a câștigat un miliard

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni | Poșta Română

Ultimele articole