Bibliotecile publice din România vor primi cărți noi în valoare de 3 milioane de lei

de | 01.03.2024 09:15 | Național, Politic

Senatorul Dănuț Bica a postat un mesaj pe pagina de socializare în care anunță faptul că bibliotecile publice din România vor primi cărți noi în valoare de 3 milioane de lei. Acest lucru este posibil după ce Ministerul Culturii a lansat procedura de selecție a titlurilor destinate anului acesta.
Selecția are în vedere cărțile tipărite în perioada 2020-2023, iar editorii interesați pot depune ofertele până la data de 29 martie 2024.
Încă de anul trecut am subliniat necesitatea realizării unei noi achiziții de carte pentru bibliotecile din România, la un buget adaptat nevoilor reale ale cititorilor din toate colțurile țării. Copiii și tinerii vor avea astfel un sprijin la îndemână în activitățile educaționale – pentru că vor avea mai ușor acces la bibliografia studiată la școală și vor avea posibilitatea să își creeze o obișnuință a lecturii”, a declarat ministra Culturii, Raluca Turcan, citată de senatorul Dănuț Bica.
Foto: Facebook Bica Danut
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica