O nouă materie obligatorie va fi introdusă în liceele din România

de | 04.03.2023 12:50 | Știri, Cultură, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

O nouă materie obligatorie va fi introdusă în liceele din România

În programa școlară din România va fi introdusă o nouă materie obligatorie pentru elevii de liceu: „Istoria Comunismului în România”.

Această măsură face parte din pachetul de legi „România educată” și are scopul de a pregăti viitoarele generații în spiritul democrației. De altfel, introducerea acestei discipline este susținută și de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

IICCMER a susținut permanent, cu argumente solide, necesitatea studierii obligatorii a istoriei comunismului românesc, încă de la lansarea inițiativei de către deputatul Alexandru Muraru, Reprezentantul special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului și xenofobiei”, se arată într-un comunicat de presă.

După ce legea va intra în vigoare IICCMER și Ministerul Educației vor elabora conținuturile și planurile didactice și științifice necesare.

Conform inițiatorilor proiectului, istoria comunismului este complexă și nu poate fi acoperită doar prin intermediul orelor de istorie, desfășurate până acum.

Îl felicit pe domnul deputat Muraru pentru această inițiativă și îi mulțumesc doamnei ministru Ligia Deca pentru includerea sa în proiectul de lege aflat acum în dezbatere publică. Odată cu intrarea în vigoare a legii, tinerele generații vor avea posibilitatea să cunoască o pagină recentă și dureroasă a istoriei României, foarte importantă de înțeles, pentru a conștientiza necesitatea apărării democrației și libertăților de care ne bucurăm cu toții astăzi”, declară prof.univ.dr. Florin-Daniel Șandru, președinte executiv IICCMER.

Foto descroptiv Itsy Bitsy

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Apel umanitar! Erika Andreea Duminică, în vârstă de doar 8 ani, are nevoie de ajutorul nostru!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: