O nouă misiune a pompierilor români în Franța. Printre salvatori se află și un argeșean

de | 13.08.2023 12:18 | Știri, Administrație, Eveniment, Importante, Județean

  • Pompier argeșean în Franța!

Un alt contingent de militari, specializat în stingerea incendiilor de pădure, a plecat astăzi, 13 august către Franța pentru a-i înlocui pe colegii pre-poziționați pe teritoriul acestei țări.

pompieri arges romania

Foto: ISU Argeș

Primii pompieri salvatori plecați vor fi înlocuiți cu un alt contingent de militari, format din 40 de pompieri, care vor încadra tehnica de intervenție alocată inițial pe teritoriul țării gazdă, pentru executarea misiunilor de sprijin a comunităților și autorităților locale în cazul producerii situațiilor care pot pune în pericol viața și bunurile acestora.

Printre ei se numără și un argeșean, Este vorba despre căpitan Chircu Valentin, care va lua parte la misiunea de sprijin a comunităților și autorităților locale în cazul producerii situațiilor care pot pune în pericol viața și bunurile acestora.

pompieri arges romania

Foto: ISU Argeș

ISU Argeș transmite că activitatea s-a desfășurat la poligonul de pregătire al Detașamentului de Pompieri Arad, în prezența prim-adjunctului inspectorului general al IGSU, col. Constantin Florea.

Trebuie pecizat faptul că în perioada 30 iulie – 02 septembrie 2023, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc.

pompieri arges romania

Foto: ISU Argeș

Reamintim pe această cale faptul că primul contingent, format din 40 de pompieri a plecat din România în data de 30 iulie, ajungând în Franța în seara zilei de 1 august.

În Franța au fost trimise și trei  autospeciale de stingere a incendiilor de pădure (3000 l), 1 cisternă (30.000 l), 1 autospecială cu capacitate mare (10.000 l), 1 microbuz transport personal și 1 autocar.

 

Foto: ISU Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș