Peste 300 de amenzi în 24 de ore! Recomandările polițiștilor argeșeni

de | 13.08.2023 11:54 | Știri, Administrație, Eveniment, Importante, Județean

  • Polițiștii argeșeni continuă acțiunile pentru o minivacanță în siguranță!

Acțiunile în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, continua în județul nostru.

Acțiunile se desfășoară în contextul minivacanței prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și Zilelor Municipiului Curtea de Argeș.

politisti arges verificari

Polițiștii și jandarmii acționează în toate zonele de desfășurare a manifestărilor, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale, dar și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența lor de gestionare.

Aceștia transmis celor care participă la manifestările organizate cu acest prilej,să:

  • NU vă lăsați copiii nesupravegheați, aceștia se pot rătăci ușor în mulțime!
  • NU afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice!
  • NU răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi la numărul unic de urgență 112!
  • NU consumaţi în exces băuturi alcoolice și, desigur, NU consumați substanțe cu efect psihoactiv!
  • NU vă urcați la volan dacă ați consumat alcool sau droguri!
  • AVEŢI grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.!
  • RESPECTAȚI indicațiile autorităților!

politisti arges verificari

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au desfășurat 67 de filtre pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Au fost applicate, în urma neregulilor constatate, un număr de 325 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 89.000 de lei.

Polițiștii argeșeni transmit că 51 dintre amenzi au fost aplicate conform Legii 61/1999, privind normele de conviețuire socială, iar 264 de sancțiuni, conform O.U.G.195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Au fost reținute, totodată în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 32 de permise de conducere (dintre care 12 pentru viteză și 7 pentru alcool) și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

845 de persoane au fost legitimate și au fost controlate 610 vehiculele, peste 160 dintre șoferi fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest.

politisti arges verificari

Polițiștii din cadrul  Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, Biroului Siguranță Școlară și de ordine publică au desfășurat activități informativ-preventive, la mai multe societăți comerciale, inclusiv cele prezente la manifestările cultural-artistice organizate în această perioadă.

Aceștia au transmis recomandări cu privire la măsurile de pază a bunurilor și valorilor, dar au realizat și instruiri, conform Legii 61/1991, în ceea ce privește faptul că este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice minorilor și persoanelor aflate în vădită stare de ebrietate.

 

Foto: IPJ Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tragic! Un primar a murit după ce a fost prins în combina de treierat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș