O noua zi de foc pentru salvamontiști: 60 de persoane au fost salvate de pe munte, în ultimele 24 de ore

de | 30.12.2023 17:00 | Național, Eveniment

Numărul accidentelor montane a crescut îngrijorător de la zi la zi fapt ce îi determină pe salvamontiști să îndemne la prudență, atenție sporită și cât mai multă responsabilitate în derularea activităților montane.

În ultimele 24 de ore, 60 de persoane au fost salvate de pe munte de către echipele Salvamont.

În acest interval, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 61 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

Dintre acestea, câte 11 apeluri au fost pentru Salvamont Maramureș și Harghita, 6 apeluri pentru Salvamont Caraș Severin – Muntele Mic, câte 5 apeluri pentru Salvamont Gorj și Voineasa, câte 3 apeluri pentru Salvamont Sibiu și Județul Brașov, câte 2 apeluri pentru Salvamont Lupeni, Bran, Cluj și Bihor și câte 1 apel pentru Salvamont Borșa, Zărnești, Prahova,  Municipiul Brașov, Predeal, Mureș, Hunedoara, Argeș, Județul Cluj.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 60 de persoane. Dintre acestea, 20 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

De asemenea, în intervalul menționat mai sus, salvamontiștii au primit și 39 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.

Sursă foto Facebook Salvamont România

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ISU Argeș, controale în prag de sărbători!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont România