Noul șef al Armatei Române este absolvent al Şcolii de Tancuri din Piteşti

de | 07.12.2023 07:30 | Din ediția tipărită, Lifestyle, Pitești

Săptămâna trecută, a avut loc ceremonia de învestire a noului şef al Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad preluând comanda structurii de forţe a Armatei României. Președintele Klaus Iohannis l-a numit miercuri pe generalul-locotenent cu trei stele Gheorghiță Vlad în funcția de șef al Statului Major al Apărării, începând cu data de 1 decembrie, şi l-a înaintat în gradul de general – cu patru stele.

După finalizarea cursurilor Liceului Militar „Dimitrie Cantemir”, Gheorghiţă Vlad a urmat Şcoala Militară de Ofițeri Activi de Tancuri din Pitești, pe care a absolvit-o în anul 1991. De asemenea, este absolvent al Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” şi al Colegiului de Război al Forţelor Terestre ale SUA.

Noul comandant al armatei a participat la Războiul din Irak

În anul 2007, a participat ca ofițer de stat major în cadrul Comandamentului Multinațional al Forței în Irak. De-a lungul carierei militare, a ocupat numeroase funcţii importante în Armata Română: comandant al Batalionului 631 Tancuri, șef al planificării în Serviciul Operativ la Statul Major al Forțelor Terestre, șef al informațiilor la Componenta Operațională Terestră, comandant al Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava”, comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” Buzău, locțiitor al șefului Statului Major al Apărării.

Preluați astăzi mandatul de șef al Statului Major al Apărării, într-un context de securitate deosebit de dinamic și dificil. Dumneavoastră vă revine responsabilitatea de a continua procesul de adaptare a Armatei la noile provocări și de a menține un nivel ridicat de pregătire pentru luptă a forțelor.

Din această perspectivă, se impune efectuarea unei analize strategice a apărării, pentru a determina dacă actuala structură de forțe a Armatei României și nivelul aprobat de parlament în urmă cu mai mult de două decenii mai corespund actualelor riscuri și amenințări, în continuă evoluție.”, a declarat președintele României.

De asemenea, în cadrul ceremoniei de învestire, președintele i-a mai cerut noului șef al Armatei să asigure condiții bune de muncă și de pregătire pentru militari și măsuri pentru creșterea atractivității profesiei militare.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Judecătoarea argeşeană Denisa Stănişor este noua şefă a CSM

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole