Nu toți românii stau acasă de Paște! Află destinația externă pe care au ales-o cei mai mulți!

de | 16.04.2023 17:15 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

În acest an, românii nu au părut că și-au dorit atât de mult să petreacă sărbătorile pascale acasă, așa cum se întâmpla în alți ani. Dacă în anii dinaintea pandemiei de COVID-19, cei mai mulți alegeau să se bucure de Învierea Mântuitorului sărbătorind în mod tradițional, acasă, alături de rude, anul acesta, numeroși români spun pas acestui obicei. Aflăm că mulți au ales pentru minivacanța de Paște destinații însorite, departe de România.

Situația dificilă din plan extern și criza care amenință toată lumea, nu i-a speriat pe români, iar mulți dintre ei au scos bani frumoși din buzunar pentru răsfățul de Paște.

Vacanţele de Paşte s-au vândut cu mult timp în urmă şi acum, cu o săptămână înainte de sărbătoare, nu mai este nimic disponibil. Dorinţa oamenilor de a călători cu orice ocazie, oferta cu mult mai bogată faţă de anul trecut, noile modalităţi de prelucrare mai rapidă a cererilor lor introduse în acest an, dar şi deschiderea unor sedii noi ne-au dus la acest rezultat”, transmite Ioana Burcea, director de marketing Paralela45.

Care sunt destinațiile preferate ale românilor

Egiptul este preferat de români și în 2023 ca destinație pentru celebrarea Paștelui. Potrivit agenției de turism Paralela 45, costurile sunt de 561 de euro de persoană, ori 613 euro de persoană la sejuri de cinci stele cu all inclusiv în Hurghada, respectiv Sharm el Sheikh. Cei care aleg aceste destinații se pot bucura din plin de istoria, misterele și peisajele fermecătoare ale locului, dar și de vreme frumoasă, temperaturile trecând de 30 de grade.

Și alte destinații cu temperaturi ridicate se numără printre alegerile românilor, cum ar fi Antalya, Heraklion, Rhodos, Madeira, Tenerife, Dubai sau Republica Dominicană.

Potrivit Paralela 45, în 2023, românii au ales și multe destinații din Europa, dar și destinații pe alte continente. Multe persoane au ales ca de Paște să viziteze Iran, Liban, Maroc, Israel, Iordania, Malaezia prin programele de tip circuit.

De asemenea, destinația exotică preferată de Paște, de către români, este Mauritius. Cei care au ales această opțiune, cupluri sau grupuri de prieteni, au scos din buzunar 1.500 la 4.500 de euro/persoană pentru un pachet de şapte nopţi, la un hotel de cinci stele.

Însă, românii nu au ales doar destinații însorite. Pe lista turiștilor din România se numără și vacante cu durată mică și buget redus, în țări din Europa, precum Paris, Londra, Atena, Praga, Roma şi Sicilia.

Foto Mistique Travel

Vinerea Mare. Ce nu este bine să faci în această zi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Londra