Nume speculate pentru europarlamentare. Ce miniștri ar putea fi remaniați?

de | 29.02.2024 19:12 | Național, Politic

La finalul lunii martie – începutul lunii aprilie ar urma o remaniere guvernamentală, potrivit celor de la stiripesurse.ro. În coaliție s-a căzut de acord ca niciun ministru care va candida la alegerile locale sau europarlamentare să nu o facă fiind încă în funcție, de aceea sunt așteptate unele schimbări la conducerea unor ministere.

De asemenea, la nivel național s-a speculat și varianta în care liderii filialelor județene liberale să își asume o candidatură la primărie sau la consiliul județean. Și PNL are mai mulți miniștrii care sunt și lideri de filiale județene: Raluca Turcan – ministrul Culturii (lider al PNL Sibiu), Adrian Veștea – ministrul Dezvoltării (Liderul PNL Brașov) – acesta a venit în funcția de ministru din postura de președinte al CJ Brașov, Sebastian Burduja – ministrul Energiei (liderul PNL București) și Alina Gorghiu – ministrul Justiției (lider al PNL Argeș). Nu pare a fi și cazul în Argeș, pentru că în cursa pentru CJ, se pare că ar urma să intre Radu Perianu, iar anunțul urmează a fi făcut în perioada imediat următoare. În ceea ce privește o candidatură la Pitești, a fost lansat în cursă președintele PNL Pitești, Mihai Coteț. Dar nu este exclusă varianta ca Alina Gorghiu să fie pe un loc eligibil pentru alegerile europarlamentare. De altfel, potrivit sursei citate, în ultimele zile s-au schițat listele pentru alegerile europarlamentare, iar din partea PSD și PNL ar putea fi mai mulți miniștri pe locurile eligibile. În ceea ce privește miniștri din PSD, se pare că ar fi vehiculate mai multe nume pentru o candidatură la alegerile europarlamentare, printre care Simona Bucura-Oprescu – ministrul Muncii și Alexandru Rafila – ministrul Sănătății. În ceea ce o privește pe ministra Familiei, Natalia Intotero, aceasta a declarat de curând că nu vrea să candideze la alegerile europarlamentare. Lista rămâne deschisă pentru că nu s-au finalizat încă negocierile dintre PSD și PNL.

 Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook screenshot

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Abuz în serviciu! Doi funcționari publici din Argeș au fost trimiși în judecată!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL | PSD

Ultimele articole