O femeie de 80 de ani a cerut ajutorul poliţiştilor locali pentru a-şi lua medicamentele de la farmacie

de | 11.01.2024 20:40 | Național, Eveniment

O femeie singură, în vârstă de 80 de ani, din Bacău, a fost nevoită să apeleze la ajutorul polițiștilor locali pentru a-și putea lua medicamentele prescrise de la farmacie.

Neavând ajutor, marți seara, în jurul orei 19:00, femeia s-a văzut nevoită să apeleze la polițiștii locali pentru a intra în posesia medicamentelor pentru care avea rețetă.

Un echipaj al Serviciului Ordine Publică și Evidența Persoanei a răspuns imediat la apel și i-a sărit în ajutor femeii.

Fără să stea pe gânduri, doi agenți s-au deplasat la farmacie, au cumpărat medicamentele necesare pe baza rețetei și i le-au dus acasă, fără a-i solicita contravaloarea lor.

Condițiile vremii nefavorabile și faptul că este o persoană nedeplasabilă, singură și neajutorată, a determinat-o să apeleze la colegii noștri, pentru a-i aduce de pe o rețetă medicamente de la farmacie. Un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică și Evidența Persoanei s-a deplasat la farmacie, a cumpărat medicamentele prescrise de care avea mare nevoie și le-a înmânat persoanei în cauză, la domiciliul său din str. Războieni, fără a-i solicita contravaloarea lor”, au relatat polițiștii pe pagina lor de Facebook.

În această perioadă persoanele în vârstă au nevoie de sprijin, mai ales dacă au și anumite probleme de sănătate, de aceea polițiștii îi îndeamnă pe cetățeni să aibă bunăvoință și dacă au vecini în vârstă să le fie sprijin.

Vă transmitem și faptul că suntem deschiși la astfel de solicitări și că putem veni în ajutorul cetățenilor din municipiul Bacău aflați în situații similare!”, au mai precizat cei de la Poliția Locală.

În această perioadă persoanele în vârstă au nevoie de sprijin, mai ales dacă au și anumite probleme de sănătate, de aceea polițiștii îi îndeamnă pe cetățeni să aibă bunăvoință și dacă au vecini în vârstă să le fie sprijin.

 

sursa foto: Facebook/Poliția Locală a Municipiului Bacău

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Transportatorii și fermierii au ieșit din nou în stradă. Tensiuni în a doua zi de proteste

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bacău