MAE recomandă românilor să evite deplasările în unele regiuni din Ecuador

de | 11.01.2024 21:59 | Național, Lifestyle

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că a fost ridicat nivelul de alertă de călătorie pentru Republica Ecuador, din cauza deteriorării situației de securitate din țară.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă preocuparea faţă de deteriorarea situaţiei de securitate din Republica Ecuador şi condamnă cu fermitate valul de violenţă declanşat de grupări criminale. Ministerul Afacerilor Extern respinge ferm atacurile la adresa instituţiilor democratice, precum şi orice formă de violenţă, şi îşi exprimă solidaritatea cu poporul ecuadorian”, arată MAE, într-un comunicat de presă

În acest context, MAE recomandă românilor care intenţionează să călătorească în  Ecuador să evite deplasările în anumite regiuni (în special Guayas şi Esmeraldas) şi să urmărească rubrica ”Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts).

Conform news.ro, nivelul de alertă este 6 din 9, fiind recomandată evitarea călătoriilor neesenţiale.

Dacă situaţia impune necesitatea efectuării unei deplasări în această ţară, este recomandată încheierea unei asigurări de călătorie şi înregistrarea prezenţei la Ambasada României la Lima, Republica Peru, prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea paginilor de Internet:

Totodată, reprezentanții MAE reamintesc faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ”Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Foto descriptiv
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O femeie de 80 de ani a cerut ajutorul poliţiştilor locali pentru a-şi lua medicamentele de la farmacie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MAE

Ultimele articole