O navă românească a lovit o mină în Marea Neagră! 75 de militari se aflau la bord

de | 08.09.2022 22:48 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

O navă românească a lovit o mină în Marea Neagră, fiind astfel avariată, după ce mina a explodat sub ea. La bord se află 75 de militari.

Potrivit autorităților, nimeni nu a fost rănit, iar în aceste momente se încearcă recuperarea militarilor.

Se pare că la pupa navei ar intra apă, încercându-se să se scoată apa din interior.

Evenimentul s-a petrecut în timp ce nava era în misiune de neutralizare a minei.

Nava GSP Falcon a raportat, în jurul orei 11.45, prezenţa unei mine marine care plutea în derivă, după care, conform procedurilor legale în vigoare, s-au pus în aplicare procedurile operaţionale pentru intervenţia cu personal specializat. Dragorul maritim ”Locotenent Dimitrie Nicolescu” execută, în perioada 5-12 septembrie, serviciul de luptă permanent şi are la bord, pentru această misiune de intervenţie, un detaşament de scafandri EOD, specializaţi în distrugerea dispozitivelor explozive”, se arată în comunicatul Forţelor Navale, transmis joi după-amiază, înainte de aflarea incidentului.

Conform sursei citate, de la izbucnirea războiului din Ucraina, aceasta este a treia mină de război care a ajuns în regiunea României.

Foto realitatea.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noul Rege al Marii Britanii- bărbatul îndrăgostit de Camilla și de România!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marea Neagră