anchetaonline.ro

Noul Rege al Marii Britanii- bărbatul îndrăgostit de Camilla și de România!

de | 08.09.2022 22:03 | Știri, După subiect, Eveniment, Lifestyle

Fiul Elisabetei a II-a, Charles, este noul Rege al Marii Britanii, odată cu moartea mamei sale, el fiind primul în linia de succesiune.

Proclamarea Regelui se va face a doua zi după decesul Reginei Elisabeta a II-a, adică vineri, 9 septembrie.

Moartea iubitei mele Mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele. Deplângem profund trecerea în neființă a unui suveran prețuit și a unei mame mult iubite. Știu că pierderea ei va fi profund simțită prin țară, Tărâmuri și Commonwealth și de către nenumărații oameni din jurul lumii. În timpul acestei perioade de doliu și schimbare, familia mea și eu vom fi mângâiați și susținuți de cunoașterea respectelui și a afecțiunii profunde în care Regina a fost atât de mult prețuită”, este mesajul transmis de Charles, noul Rege, după moartea mamei sale.

charles - Noul Rege al Marii Britanii- bărbatul îndrăgostit de Camilla și de România!

Charles, în vârstă de 73 de ani, a devenit moștenitor al coroanei încă de când avea 3 ani, fiind cel mai logeviv moștenitor din istoria UK.

În momentul în care va avea loc ceremonia de încoronare, Charles va avea dreptul să își aleagă orice nume își dorește pentru a domni ca Rege. Înainte de el, au mai existat doi monarhi numiți Charles. Rămâne de văzut dacă fiul Reginei Elisabeta a II-a va decide să rămână la numele Charles sau va alege altul.

Familia Regală a României a transmis un comunicat de presă în urma decesului Reginei Elisabeta a II-a, în care își exprimă regretul cu privire la acest eveniment nefericit. De asemenea, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a transmis o scrisoare Regelui Charles.

Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale și profunde surse de inspirație.
Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a trimis o scrisoare Majestății Sale Regelui Charles al III-lea”, se arată în comunicatul transmis de bBiroul de Presă al Majestății Sale Custodele Coroanei.

Charles- bărbatul îndrăgostit de Camilla și de România

Charles s-a născut pe 14 noiembrie 1948 la Palatul Buckingham, fiind primul fiu al al reginei Elisabeta a II-a și prințului Philip.

Noul Rege a avut o viață tumultoasă, prin prisma mariajului cu Diana, cunoscută drept „Prințesa Inimilor”. Deși cuplul era foarte iubit de întreaga lume, Diana și Charles au decis să divorțeze în 1996.

this day in history 08281996 charles and diana divorce - Noul Rege al Marii Britanii- bărbatul îndrăgostit de Camilla și de România!

Se presupune că motivul pentru care ar fi divorțat ar fi fost relația pe care Charles o avea cu Camilla Parker Bowles, marea sa iubire, încă de dinaintea căsătoriei cu Diana.

Păstrarea legăturii dintre cei doi a fost confirmată odată cu oficializarea relației și căsătoria, care a avut loc în anul 2005, la 8 ani de la moartea Prințesei Diana.

profimedia 0221369524 - Noul Rege al Marii Britanii- bărbatul îndrăgostit de Camilla și de România!

Inițial, Camilla a primit titlul de ducesă de Cornwall, iar în 2022, odată cu evenimentul organizat cu ocazia cu ocazia jubileului de platină, Regina Elisabeta a II-a a anunțat că își dorește ca soția fiul său, „Camilla, să fie desemnată regină consoartă” atunci când Charles va fi rege.

Charles este cunoscut pentru activismul său pentru mediu și schimbările climatice, deși de-a lungul timpului a primit critici potrivit cărora nu ar trebui ca un membru al familiei regale să se amestece în astfel de probleme.

Însă, Charles a continuat să își folosească poziția pentru a ajuta în acest sens:

Sunt o grămadă de lucruri pe care am încercat să mă concentrez în aceşti ani şi care cred că meritau atenţie, nu toată lumea a făcut acelaşi lucru, dar poate că acum, câţiva ani mai târziu, au început să-şi dea seama că ceea ce încerc să spun nu este atât de excentric pe cât se crede”, a spus Charles într-un interviu din 2017, potrivit Hotnews.ro.

De asemenea, este cunoscut faptul că Charles iubește România, iar de-a lungul anilor a desfășurat mai multe vizite în țara noastră. Cele mai multe dintre acestea au fost în satul Viscri, de care noul Rege este îndrăgostit.

Datorită Prințului Charles, moștenitorul Tronului Britani, satul Viscri este un punct de atracție pe harta turistică a României și a Europei încă din anul 2000.

printul charles mediafax web - Noul Rege al Marii Britanii- bărbatul îndrăgostit de Camilla și de România!

Vizită a Prințului Charles în Viscri

Acesta a ajuns pentru prima dată, în primăvara anului 1998, în localitățile din Transilvania A fost nevoie doar de această vizită pentru a se îndrăgosti pentru totdeauna de această zonă României. De atunci, revine regulat în țara noastră, unde a înființat o fundație. Prințul are la activ 10 proprietăți pe care le-a renovat în spiritul tradițional din acea zonă și care sunt închiriate turiștilor.

El este implicat constant în promovarea turismului sustenabil și a tradițiilor locale, dar și în protejarea naturii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Breaking News! A murit Regina Elisabeta a II-a

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Charles | Prințul Charles | Regele Charles | Regina Elisabeta a II-a