A murit Regina Elisabeta a II-a

de | 08.09.2022 20:38 | Știri, După subiect, Eveniment, Importante, Lifestyle

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit. Vestea nefericită a fost dată, în urmă cu puțin timp, de Casa Regală a Angliei.

Regina a murit în pace la Balmoral în această după-amiază.
Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra”, a anunțat Casa Regală.

regina moarte - A murit Regina Elisabeta a II-a

Foto Facebook

Amintim că reprezentanții Casei Regale au anunțat, în cursul zilei de joi, că starea de sănătate a suveranei este fragilă, medicii exprimându-și îngrijorarea în ceea ce o privește.

Aceasta se afla la Castelul Balmoral din Scoția, iar alături de ea au venit toți membrii familiei regale.

Regina Elisabeta a II-a a avut cea mai lungă domnie din istoria Regatului Unit

Pe 21 aprilie, Regina Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani și a fost cea mai logevivă suverană din istoria UK, în luna februarie a acestui an marcându-se 70 de ani de la domnie.

Dacă ar fi domnit până în anul 2024, Regina Angliei ar fi doborât toate recordurile și ar fi putut să fie monarhul care a condus cel mai mult timp un stat suveran.

regina elisabeta 1 - A murit Regina Elisabeta a II-a

Elisabeta a II-a s-a născut pe 21 aprilie 1926 la Mayfair, Londra. Ea a fost primul copil al al ducelui și ducesei de York, care ulterior au devenit regi ai UK. Tatăl său, regele George al VI-lea a urcat pe tron după ce fratele său, Eduard al VIII-lea a abdicat, în anul 1936.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Elisabeta a II-a a și-a desfășurat activitatea în Serviciul Teritorial Auxiliar.

În anul 1947 s-a căsătorit cu Philip, Duce de Edinburgh, fost prinț al Greciei și Danemarcei, cu care a fost căsătorită 73 de ani, până la moartea acestuia, pe 9 aprilie 2021. Aceștia au avut patru copii împreună: Charles, Prinț de Wales, Anne, Prințesă Regală, Andrew, duce de York și Edward, Conte de Wessex.

hbz royal family 1960 prince charles andrew prince philip queen elizabeth 1960 e1470406866343 - A murit Regina Elisabeta a II-a

Elisabeta a II-a a devenit Regina Marii Britanii la doar 25 de ani, în 1952, după ce tatăl ei, regele George al VI-lea, a murit.

Regina a domnit ca monarh constituțional prin schimbări politice majore, precum aderarea Regatului Unit la Uniunea Europeană, descentralizarea puterii în UK sau decolonizarea Africii.

regina elisabeta 2 - A murit Regina Elisabeta a II-a

În timpul domniei sale, Casa Regală a fost supusă și foarte multor critici, din cauza divorțurilor copiilor ei, sau a „lipsei de empatie”, așa cum relata presa vremii respective, în 1997, după decesul Prințesa Diana, fosta soție al fiului său, Prințul Charles.

regina elisabeta 3 - A murit Regina Elisabeta a II-a

Însă, susținerea pentru monarhie a rămas constată, în Marea Britanie, probabil și datorită farmecului și popularității Reginei Elisabeta a II-a.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Moare Regina? Alertă în UK! Protocolul secret care urmează morții Maiestății Sale!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Regina Elisabeta a II-a

Ultimele articole