anchetaonline.ro

O nouă decizie luată de Instagram! Va trebui să încărcăm actul de identitate în aplicație!

de | 09.11.2022 21:48 | Știri, Lifestyle, Național

O nouă metodă a celebrei aplicații de social media, Instagram, pune pe jar utilizatorii. Deși aceasta cere de o bună perioadă de timp vârsta celor care o folosesc, acum va trebui să fie și demonstrată prin două metode.

De luni, când cineva va vrea să își editeze data nașterii pe Instagram, va fi nevoit să își verifice vârsta prin unul dintre cele două opțiuni:

  1. să încarce actul de identitate;
  2. să încarce un selfie video – aceasta este o nouă tehnologie care estimează vârsta pe baza trăsăturilor faciale.

Acestă cerință este în vigoare chiar de anul trecut, când utilizatorii care nu au furnizat inițial data nașterii au fost rugați să o facă pentru a putea utiliza în continuare Instagram.

Ne dorim ca toți utilizatorii să experimenteze Instagram într-un mod personalizat, ceea ce înseamnă că trebuie să le cunoaștem vârsta – iar aceasta este o provocare în industria noastră. Acesta este motivul pentru care anunțul de astăzi reprezintă un pas atât de important”, a precizat Tara Hopkins, Public Policy Director la Instagram.

Această cerință are scopul de a furniza conținut potrivit pentru vârsta fiecărui utilizator. De asemenea, doar cei de peste 13 ani pot folosi aplicația, iar aceste metode puse la dispoziție de către Meta va ajuta la alegerea utilizatorilor în funcție de vârstă.

Meta colaborează cu compania Yoti, care folosește apoi învățarea automată pentru a obține o estimare a vârstei persoanei.

Yoti este verificat de Age Check Certification Scheme, furnizor de verificare a vârstei pentru mai multe industrii din întreaga lume și a fost susținut public de experți, precum autoritatea de reglementare din Germania KJM.

Dacă utilizatorul optează pentru înregistrarea unui video, acesta va fi trimis doar către Yoti.

Tehnologia estimează apoi vârsta pe baza trăsăturilor feței și trimite această estimare. Apoi atât Meta, cât și Yoti șterg imaginea. Tehnologia nu recunoaște identitatea utilizatorului, ci doar vârsta. Puteți afla mai multe despre cum funcționează această tehnologie de aici.”, scrie startupcafe.ro.

Estimarea vârstei pe baza trăsăturilor faciale este o soluție de menținere a confidențialității. A fost creată pentru a oferi tuturor o modalitate sigură prin care să își prezinte vârsta fără a fi nevoie de nume sau un document de identitate. Tehnologia poate permite minorilor să acceseze conținut adecvat vârstei lor, protejând în același timp confidențialitatea utilizatorilor. Anunțul de astăzi este un alt pas în direcția corectă de creare a unui mediu online mai sigur” – a informat Julie Dawson, Chief Policy and Regulatory Officer la Yoti.

 

Foto Cinco Dias El Pais

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tot mai mulți șoferi prinși beți în Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: