O nouă fabrică se deschide în Argeș. Sute de locuri de muncă vor fi disponibile!

de | 17.04.2024 10:15 | Județean, Economic, Lifestyle

  • Vești bune pentru argeșeni!

O nouă fabrică se construiește la doar câțiva km de Pitești, mai exact în comuna Dârmănești. Este vorba despre despre un mare producător de piese auto, compania turco-spaniolă Beyçelik Gestamp.

Aceștia dețin deja o fabrică în județul Argeș, tot în comuna Dârmănești, acolo unde lucrează sute de persoane.

Fabrica cea nouă se află în ultimul stadiu de finalizare. Aceasta va avea 22.000 de metri pătrați și va produce componente auto pentru Dacia și Ford Otosan.

Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești a precizat faptul că noua fabrică de piese auto se va deschide anul acesta.

Viitoarea fabrică ce va fi deschisă în acest an la Dârmănești este o investiție foarte bună și importantă pentru comunitate. Legat de impozite, este vorba de un milion de lei anual, la care se adaugă impozitele pe salarii. Cei de la Beyçelik Gestamp au primit acum câțiva ani ofertă din Bulgaria pentru a deschide o nouă fabrică, bulgarii punându-le la dispoziție și concesionarea gratuită pentru câteva zeci de ani a terenului. Însă directorul de aici al fabricii i-a refuzat pentru că a dorit să se extindă la Dârmănești”, a declarat  primarul comunei Dârmănești, Emilian Ciolan, potrivit Buget.ro.

Acesta a mai transmis că din momentul în care actuala fabrică și-a deschis porțile au fost angajați sute de argeșeni, beneficiari de ajutoare sociale.

La actuala fabrică de la Dârmănești au fost angajați 260 dintre cei 290 de beneficiari de ajutoare sociale, ceea ce este un alt mare beneficiu pentru comunitate. Iar salariul lunar mediu net este de aproximativ 2.500 lei, ceea ce este foarte bine”, a mai adaugat primarul argeșean Emilian Ciolan.

 

Foto: e-jobz.ro

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

17 posturi vacante de MEDIC la Spitalul Județean de Urgență Pitești

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dârmănești

Ultimele articole