O plajă din România va fi extinsă! Cum va arăta

de | 06.09.2022 18:50 | După locație, După subiect, Lifestyle, Național, Știri

Deși sezonul estival este gata de final se fac lucrări pentru extinderea plajei din Eforie Sud, care va fi gata anul viitor.

Lățimea noilor plaje va fi între 100 și 140 de metri. De asemenea, vor fi extrase peste 1,5 milioane de metri cubi de nisip din Marea Neagră pentru a fi aduse, prin conducte, la mal.
Lucrările sunt realizate de compania olandeză Van Oord, cea care a câștigat licitația.

Zeci de ani, turiștii vor putea folosi aceste zone de plaja. Este o investiție pe termen lung și foarte lung. Viteza de execuție este foarte bună pentru că se lucrează cu utilaje de mare capacitate”, a declarat anczos Barna, ministrul Mediului.

plaja noua eforie 1 - O plajă din România va fi extinsă! Cum va arăta

Foto Adevarul

La începutul anului 2023 lucrările ar trebui să fie gata, însă, deocamdată autoritățile nu știu dacă zona va fi publică sau va fi închiriată și amenajată.

Până în 2024, vor fi extinse și plajele din sudul litoralului, de la Neptun până la Mangalia și 2 Mai.

Foto Adevarul.ro

Citiți, de  asemenea, pe anchetaonline.ro:

Nicolae Ciucă despre zborurile suspendate de Blue Air: „Nu putem lăsa românii să aştepte în aeroporturi”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Eforie | Marea Neagră | Neptun