Nicolae Ciucă despre zborurile suspendate de Blue Air: „Nu putem lăsa românii să aştepte în aeroporturi”

de | 06.09.2022 17:01 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

INFORMAȚII NOI

Premierul României, Nicolae Ciucă, a oferit o declarație în contextul haosului creat la Aeroportul Otopeni, după ce compania Blue Air a anunțat că toate zborurile interne sunt suspendate până săptămâna viitoare.

Premierul spune că situația trebuie rezolvată, iar zborurile ar trebui deblocate, deoarece „nu putem lăsa românii să aştepte în aeroporturile din care urmau să vină către ţară”.

Nicolae Ciucă a spus că aproximativ 3.000 de români sunt blocați pe aeroport și că va vorbi despre această situație cu ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Am vorbit cu domnul ministru, aşa cum am spus, şi urmează să analizăm şi să luă o decizie”, a spus Nicolae Ciucă.

Știre inițială

Compania Blue Air a anunțat, astăzi, că vor fi suspendate toate zborurile din România. Măsura a fost anunțată după ce toate conturile companiei au fost blocate.

Zborurile vor fi sistate până luni, 12 septembrie.

Oamenii care aveau zboruri planificate în această dupa-amiază sunt recalcitranți având în vedere situația în care se află fără voia lor.

Datorită unei situații neprevăzute constând în poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air Aviation S.A. de către Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate a pleca de pe Aeroporturilor din România, până Luni, 12 Septembrie 2022”, a informat compania.

Zborurile care sunt planificate din afara țării către orice aeroport din România vor fi desfășurate potrivit orarului publicat, marți, 6 septembrie.

Reprezentanții companiei susțin că blocarea conturilor a venit după declarațiile președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care ar fi instigat oamenii să nu mai cumpere bilete Blue Air, ceea ce ar fi generat o multitudine de probleme pentru companie, inclusiv „ pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete”.

Declarațiile și acțiunile iresponsabile ale unui reprezentant al Statului Român, precum și decizia intempensivă de blocare a tuturor conturilor bancare ale societății, au adus Blue Air în situația nedorita de a își reduce operațiunile pentru perioada imediat următoare, cu scopul de a facilita finalizarea analizei impactului din partea investitorilor și al obținerii autorizațiilor necesare în vederea discuțiilor cu investitorii”, au declarat reprezentanții companiei, potrivit Adevărul. 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Doliu în teatrul românesc! A murit actrița Valeria Seciu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Blue Air | Nicolae Ciucă