anchetaonline.ro

Deputatul Adrian Miuțescu: “O presă liberă permite existența unei societăți democratice”

de | 03.05.2022 11:30 | Știri, Județean, Politic

 

Ziua Mondială a Libertăţii Presei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiunii a Conferinţei Generale a UNESCO în 1991.

ONU a declarat marcarea acestei zile pentru a aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare, conform articolului 19 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului:

”Orice om are dreptul la libertatea opiniilor şi exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum şi libertatea de a căuta, de a primi şi de a răspândi informaţii şi idei prin orice mijloace şi independent de frontierele de stat”.

 

Deputatul argeșean Adrian Miuțescu, membru fondator al partidului Forța Dreptei, a ținut să transmită un mesaj cu ocazia acestei zile.

 

Ziua Mondială a Libertăţi Presei este cea mai bună ocazie pentru a transmite un mesaj puternic de apreciere şi susţinere pentru toţi jurnaliştii. Presa este unul dintre pilonii principali ai unei democraţii autentice, iar informarea corectă și prezentarea adevărului se face de multe ori cu sacrificii personale considerabile din partea celor care activează în mass-media.
În această perioadă tulbure din istoria Europei, jurnaliști, echipe de filmare, reporteri și fotografi curajoși își pun viața în pericol pentru a ne informa despre conflictul din Ucraina. Forțele ruse răpesc sau își îndreaptă atacurile împotriva jurnaliștilor, pentru a împiedica lumea să afle adevărul. În ciuda acestor obstacole, profesioniștii din presă reușesc să ne prezinte ceea ce se întâmplă, arătându-ne grozăviile și faptele teribile din acest război neprovocat.

O presă liberă permite existența unei societăți mai democratice, mai puternice, având un rol esențial în protejarea și în promovarea drepturilor omului. De asemenea, într-o țară cu o presă liberă, derapajele guvernării sunt sancționate prompt, deși acest lucru nu este întotdeauna pe placul celor aflați vremelnic la putere.

Le urez un sincer „La Mulţi Ani” şi multă energie, pentru a transmite către cetățeni informații reale și utile, tuturor celor care lucrează în mass-media!”- a declarat deputatul Adrian Miuțescu.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu | ONU