anchetaonline.ro

E oficial! De la 1 februarie va fi disponibil online cazierul judiciar

de | 31.01.2023 15:24 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Național

Astăzi, după ședința de Guvern, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării , Sebastian Burduja a precizat că de la data de 1 februarie 2023 cazierul judiciar pentru românii care n-au fapte înscrise în cazierul judiciar va fi eliberat online.

Astfel, cazierul judiciar va fi disponibil online începând de mâine, prin accesarea aplicaţiei ghiseul.ro şi apoi a unui hub de servicii dezvoltat la nivelul Ministerului de Interne, a anunțat după ședința Executivului ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja. Acesta a făcut precizările, în contextul prezentării noilor măsuri adoptate de Guvern privind cloud-ul guvernamental. Întrebat cum se va reuşi interconectarea prin ghiseul.ro cu hub-ul de servicii al MAI, anunţat că va fi operaţional din vara acestui an, ministrul Digitalizării a precizat: ”Prin foarte multă muncă şi printr-o excepţională colaborare între echipa Ministerului Cercetării şi echipa Ministerului Afacerilor Interne”.

”O să-l vedeți disponibil de mâine, dar asta o să vă spună Ministerul Afacerilor Interne și este un exemplu de proiect care, printr-o muncă realmente de zile și nopți este, iată, lansat mult înainte de termen, cel puțin la nivelul acestui serviciu de cazier judiciar, unde noi ne-am luat acest angajament și iată, reușim să livrăm exact ceea ce am promis, ca din 1 februarie cazierul judiciar pentru românii care n-au fapte înscrise în cazierul judiciar, e vorba de cea mai mare parte a românilor, să poată fi eliberat online”, a mai spus oficialul.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Încă mai sunt abandonați câinii în Pitești

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: