Apare o nouă meserie în România! A fost recunoscută în mod oficial

de | 15.04.2023 22:45 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Apare o nouă meserie în România! A fost recunoscută în mod oficial

O nouă meserie va fi recunoscută în România, urmând să fie inclusă în clasificarea ocupaţiilor din ţara noastră.

Cu câțiva ani în urmă, cei mai mulți dintre români nu știau ce presupune această activitate, dar acum va fi în mod oficial recunoscută și în România.

Este vorba de meseria de specialist în lucrul cu părinții (consilier de parenting). Anunțul privind includerea ei în COR a fost făcut în urmă cu câteva săptămâni de ministrul Familiei Gabriela Firea, în cadrul lansării aplicației mobile de educație parentală Bebbo, care va sprijini părinții și adulții cu copii în grijă, cu vârste între zero și șase ani.

M-am bucurat, de asemenea, să anunț că în sfârșit vom avea meseria de specialist în lucrul cu părinții (consilier de parenting) în clasificarea ocupațiilor din România. În același timp, Legea privind separarea copilului de familie a fost votată de Senat, foarte importantă pentru că astfel vor putea fi prevenite multe dintre cazurile de abandon, în rândul familiilor cu probleme financiare”, a transmis Gabriela Firea.

Aplicație gratuită, creată în sprijinul părinților

Aplicația Bebbo a fost creată pentru a ajuta părinții, bunicii, dar și alte persoane care se ocupă cu creșterea micuților până la 6 ani. Aici se găsesc sfaturi ce țin de sănătatea copiilor, nutriție, dezvoltare, precum și protecția copilului.

Aplicația este gratuită, iar informațiile provin de la specialiști, ceea ce înseamnă că părinții o pot descărca cu încredere, în speranța că le va fi de ajutor pe termen lung.

De asemenea, ministrul Familiei, Gabriela Firea a precizat faptul că baza de date online, „Observatorul Național al Copiilor”, va apărea cât de curând.

În paralel, punem bazele Observatorului Național al Copilului, aprobat de Guvern la începutul acestui an. Vom avea prima bază de date prin care vor fi identificați și înregistrați aflați în situații grele”, a adăugat ministrul Familiei.

În această bază de date vor fi inclusi toți minorii din țara noastră care se află în situații vulnerabile, precum cei abandonați, neglijați sau care provin din familii abuzive ori nevoiașe. Baza de date online va putea fi accesată de toate județele, prin intermediul DGASPC-urilor.

Foto Impact.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Au intrat banii. Cardurile pentru alimente și mese calde au fost încărcate cu o nouă tranșă de 250 lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole