Pe 31 octombrie va fi inaugurat oficial cel mai parc fotovoltaic din țară! La Rătești, în Argeș!

de | 19.10.2023 15:10 | Județean, Importante, Național

Cel mai mare parc solar fotovoltaic din România va fi inaugurat oficial în ultima zi a acestei luni, conform unei invitații transmise presei.

Acesta se află la Rătești, în județul Argeș și are o capacitate de 153 MW.

Parcul fotovoltaic a fost dezvoltat de două companii israeliene, foarte active pe segmentul producției de energie regenerabilă din România. Este vorba despre Econery și Nofar care au preluat proiectul de la Portland Trust în anul 2021.

De precizat că Econergy are proiecte de 6GW în Europa, în România având în dezvoltare parcuri cu o capacitate de 1,5 GW. Se preconizează ca parcul de la Rătești să furnizeze energie pentru circa 100.000 de case și va contribui la diminuarea emisiilor de CO2.

Mai trebuie menționat faptul că parcul de la Rătești va fi, la momentul demarării operării, și cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est, conform descrierii Asociației Române pentru Energie Fotovoltaică (RPIA).

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Războiul din Israel schimbă Europa! Statele din spațiul Schengen care reintroduc controale la frontiere

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș