Olimpia Doru, antreprenor: Doar valorile morale, calitățile și caracterul individului pot face cu adevărat diferența!

de | 18.03.2024 13:10 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Un vulcan de energie, care împrăștie în jurul său emoții pozitive. Olimpia Doru, mamă, soție, om de afaceri, speaker, este unul dintre oamenii de lângă care pleci întotdeauna cu un nou lucru învățat, cu un sfat bun, cu o dorință de a face mai mult și mai bine. Olimpia Doru a fondat, în 2002, alături de soțul său, Marian Doru, compania New Design Composite, iar în cei 22 de ani de activitate a contribuit activ la dezvoltarea și extinderea acesteia.

Olimpia si Marian Doru - Olimpia Doru, antreprenor: Doar valorile morale, calitățile și caracterul individului pot face cu adevărat diferența!

Deși activitatea sa ca antreprenor a fost și rămâne una solicitantă, nu a neglijat niciodată familia, pe cei doi copii ai săi, și nici dezvoltarea personală, deși ritmul său de lucru este unul istovitor. Este un exemplu pentru orice tânără, de om care nu cedează, care ia orice eșec ca pe o provocare, de altruism și echilibru. Olimpia Doru este președinte al Patronatului IMM Argeș, lider pe județul Argeș al Asociației Maxwell România, membru al Consiliului Permanent al Consiliului Național al IMM-urilor din România. Este, de asemenea, implicată în numeroase proiecte sociale și civice.

▼Femeile se confruntă cu numeroase provocări pentru a reuși să atingă poziții profesionale și sociale de lider sau specialist recunoscut. Care au fost acestea în cazul dumneavoastră?

– Provocările fac parte din viața oricărei femei și devin mai mari, pe măsură ce îți dorești să îți ridici nivelul de conștientizare, dacă ne referim la zona de dezvoltare personală sau dacă îți dorești să devii lider, dacă ne referim la activitatea profesională. Mai devreme sau mai târziu, provocările devin ceva obișnuit și dacă reușești să îți împaci conștiința și să accepți că împlinirile au un preț de plătit, acestea vor deveni doar momente de care îți amintești, chiar cu plăcere, și realizezi că datorită lor ai ajuns unde ești și ești ceea ce ești! Provocările mele nu sunt diferite de cele ale altor femei și ca să răspund, și mai ales ca cititorii să dimensioneze singuri mărimea provocărilor, am să îți spun ceea ce mi-a spus tatăl meu, când eram copil: ”Tu ai un handicap, pentru că ești femeie. Lumea nu se va purta tocmai frumos cu tine!”.

Olimpia Doru 2 - Olimpia Doru, antreprenor: Doar valorile morale, calitățile și caracterul individului pot face cu adevărat diferența!

▼Considerați că egalitatea de gen în domeniul dumneavoastră de activitate a ajuns la deplină maturitate sau mai sunt pași de făcut pentru a atinge acest deziderat? Dacă da, care sunt acești pași?

– Egalitatea de gen este încă un subiect de dezbătut! În antreprenoriat, ești primită la discuții, poți încheia un parteneriat de durată, dar nu pot să nu observ că în situația în care un partener bărbat, are de ales între un produs ofertat de către o femeie și unul ofertat de către un bărbat, în cea mai  mare măsură tot cel ofertat de bărbat are câștig de cauză!

▼Care au fost cele mai mari avantaje  generate de faptul că sunteți femeie?

– Sincer, cu excepția regulilor de bun simț, eu nu am întâlnit avantajele la care vă referiți! Și personal, nici nu am dorit vreodată! Cred cu tărie că doar valorile morale, calitățile și caracterul individului pot face cu adevărat diferența!

▼Ce ați face diferit în viața dumneavoastră profesională, dacă ați avea oportunitatea de a o lua de la capăt?

– Sigur aș face la fel. Cred că la fiecare etapă parcursă în viața profesională, am luat deciziile pe care le-am considerat, atunci, cele mai potrivite!

Olimpia Doru Rotary - Olimpia Doru, antreprenor: Doar valorile morale, calitățile și caracterul individului pot face cu adevărat diferența!

▼Femeile puternice sunt automotivate. Considerați acest enunț o realitate sau ați avut nevoie – de-a lungul experiențelor dumneavoastră – și de alte tipuri de suport pentru a putea reuși?

– Femeile care au reușit, indiferent de scopul lor, știu că au nevoie de multe ingrediente pentru a ajunge acolo unde și-au propus. Da, automotivația face parte din acest „cocktail” numit succes, dar nu este suficient! Ai nevoie de:

– încredere în tine, stimă de sine mărită

–  de încrederea partenerului și a familiei tale

–  a fi un om asumat și responsabil

–  a te dezvolta, rapid și chiar în paralel, atât la nivel personal, cât și la nivel profesional

și ar mai fi multe de scris aici…

Olimpia Doru profi - Olimpia Doru, antreprenor: Doar valorile morale, calitățile și caracterul individului pot face cu adevărat diferența!

▼Ce reprezentantă a sexului frumos admirați și de ce?

– Nu admir o persoană anume, ci admir tenacitatea, perseverența, spiritul de dăruire, capacitatea de a se ridica după o tragedie, toleranța și infinita iubire necondiționată oferită celor dragi, a tuturor femeilor din lumea asta!

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Olimpia Doru