Olimpiada ”Meșteșuguri artistice tradiționale”. S-a dat start înscrierilor la concurs

de | 09.04.2023 12:35 | Lifestyle, Cultură, Județean, Național, Rural

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Argeș în parteneriat cu Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești a dat startul înscrierilor la faza județeană din cadrul concursului Olimpiada ”Meșteșuguri artistice tradiționale”, eveniment ajuns la ediția a XXVI-a. Faza județeană se va desfășura pe data de 19 mai, de la ora 9.30, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești.

Potrivit informării celor de la ISJ Argeș secțiunile concursului sunt: pictat icoane pe sticlă, pictat icoane pe lemn, pictură naivă, încondeiat ouă, țesut, cusut/brodat, confecționat port popular, confecționat păpuși, confecționat podoabe, împletit, artă decorativă (prelucrare lemn, os, fier, olărit, modelat ceramică, confecționat măști). Pot participa copii cu vârsta între 6 și 18 ani, provenind din mediul rural, membri ai cercurilor de profil de artă populară, din școlile sau cluburile elevilor din mediul rural sau urban. Înscrierile se pot face până la data de 28 aprilie. Faza națională se va desfășura în perioada 19-24 iulie 2023, la Sibiu, în cadrul Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Dumbrava Sibiului. Toate informațiile le găsiți aici.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Olimpiada de Astronomie și Astrofizică, etapa județeană

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISJ Arges