Omul de afaceri care oferă salarii de aproape 3.000 de euro, dar nu găsește angajați

de | 24.01.2023 19:41 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Omul de afaceri care oferă salarii de aproape 3.000 de euro, dar nu găsește angajați

Un antreprenor român caută șoferi pentru firma de transport pe care o deține, în nordul Italiei, Piacenza.

Însă, bărbatul spune că se confruntă cu o criză în privința angajărilor, deoarece tot mai puțini români vor să lucreze în acest domeniu.

Florin Sitaru este din Vâlcea, iar de câțiva ani are o firmă de transport mărfuri în Italia, care deține peste 30 de camioane. Românul se plânge că nu găsește oameni dornici să se angajeze ca șoferi, deși salariul este atractiv, de 2.800 de euro.

Nu mai găsesc personal competent. Aș accepta și începători, dar să aibă dorința de a învăța, să fie serioși. Le dăm chiar și banii înainte. Dar sunt din ce în ce mai puțini cei cu care se poate lucra. Unii vin și-mi spun că vor să stea o lună, apoi să plece. E o nebunie totală, o criză care a început acum un an și devine din ce în ce mai presantă. Am căutat la început în Italia, apoi și în România“, a declarat Florin Sitaru pentru publicația rotalianul.ro.

Conform Adevărul.ro, bărbatul are foarte multe contracte încheiate, însă nu le poate onora din cauza lipsei de personal și deși respectă legislația, iar șoferii nu fac curse epuizante, se găsesc tot mai greu oameni interesați de acest post. Totodată, omul de afaceri susține că dacă uneori sunt nevoiți să doarmă pe drum, șoferilor le este asigurată cazarea.

Camioanele mele se întorc toate seara la garaj. Avem baie, bucătărie, service. Munca nu e multă, câteodată e de condus chiar 3 sau 4 ore pe zi. Noi nu îi punem pe șoferi la curse extenuante. Iar salariile sunt între 2200 și 2800 de euro, așa cum prevede contractul național. Se fac contracte pe timp nedeterminat. Dacă se întâmplă, rareori, să doarmă un șofer pe drum, are asigurată cazarea, 30 de euro pe noapte”, a adăugat bărbatul.

Foto Rotalianul.ro.

Citiți, de asemenea, anchetaonline.ro:

O pensionară face taximetrie pe Dacia Spring

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole