Ordin dat de ANPC! Restaurantele și fast-foodurile vor fi obligate să își dezvăluie rețetele

de | 28.05.2022 10:30 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Cei care au fost „trași în piept” de Horeca, de-a lungul timpului, nu vor mai trece prin asta.

O schimbare se va produce în industria restaurantelor, după ce comisarii de la Protecția Consumatorilor au anunțat că va fi emis un nou ordin prin care patronii fast-foodurilor și restaurantelor vor fi nevoiți să afișeze rețetele și cantitățile utilizate la prepararea mâncărurilor.

Decizia a fost luată în urma verificărilor făcute în acest domeniu și care au scos la lumină faptul că cei mai mulți dintre clienți nu erau informați în mod corect în privința cantităților ingredientelor.

Unde vor fi afișate informațiile

Prin urmare, fast-foodurile și restaurantele vor afișa pe panouri, cât de poate de lizibil, cantitatea de grăsimi saturate, valoarea energetică, valoare de zaharuri și de sare a fiecărui preparat. De asemenea, panourile vor fi amplasate cât mai vizibil, fără să fie ascunse, cu sau fără intenție, de reclame ori fotografii.

Această regulă se va aplica și în cazul livrărilor la domiciliu, dar în acest caz, informațiile vor fi disponibile pe site-urile restaurantelor.

Foto Suceava News

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Liderul Sindicatului Dacia despre vânzarea pachetului de acțiuni: „Se ia în considerare”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANPC

Ultimele articole