Salvamont Argeș, în prag de desființare? Ordonanța austerității pune în pericol serviciul de salvare montan

de | 09.08.2023 12:33 | Știri, Eveniment, Județean

Reprezentații Salvamont România sunt nemulțumiți de intenția politicienilor de desființare a serviciilor de SALVAMONT prin ordonanța austerității.

Potrivit ordonanței, serviciile de Salvamont ar urma să fie comasate cu alte instituții sau servicii din subordinea consiliilor județene, iar în urma comasării ar trebui să reducă personalul cu 15%.

Nemulțumiți de acest lucru, reprezentanții instituției reacționează și atrag atenția autorităților că reducerea personalului nu va oferi o scădere semnificativă a cheltuielilor, dar, în schimb, va genera probleme în asigurarea serviciilor de urgență în zona de responsabilitate, respectiv zona montană și submontană, precum și în alte locuri greu accesibile.

În prezent, la nivel național, există aproximativ 300 de angajați, în cele 26 de structuri județene Salvamont. Odată cu reducerea personalului, instituția, deja subdimensionată, susține că va avea probleme în funcționarea ei.

La nivelul județului nostru, în cadrul Salvamont Argeș există 26 de angajați, iar în urma aplicării ordonanței ar trebui restructurate patru posturi.

În acest sens, reprezentanții Salvamont nu rămân nepăsători și reacționează, lansând o petiție prin care solicită stoparea măsurilor prevăzute de ordonanța austerității.

Această petiție o puteți găsi AICI.

Sursă foto Facebook Salvamont Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Sinaia: Au mâncat la fast-food și au ajuns de urgență la spital!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont Argeș

Ultimele articole