Organizarea claselor în regim simultan, în consultare. Elevii din ultimul an de gimnaziu vor învăța doar separată

de | 23.11.2023 10:50 | Național, Administrație

Ministerul Educației a anunțat zilele trecute că a pus în consultare publică proiectul de ordin pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea claselor în regim simultan.

Astfel, potrivit informării publicate, clasa a VIII-a se organizează doar în clasă separată, indiferent de numărul de elevi, ceea ce reprezintă încă o măsură concretă pentru asigurarea calității în învățământul preuniversitar. Noul ordin se va aplica începând cu anul școlar 2024-2025. De regulă, în învățământul primar, gruparea elevilor în clasele organizate în regim simultan se face pentru clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a, respectiv pentru clasa a III-a și clasa a IV-a, potrivit proiectului de ordin. Ori de câte ori este posibil se recomandă organizarea de sine stătătoare a clasei pregătitoare. De regulă, în învățământul gimnazial, gruparea elevilor în clasele organizate în regim simultan se face, după caz, fie pentru clasa a V-a și clasa a VI-a, fie pentru clasa a VI-a și clasa a VII-a. Proiectul poate fi consultat aici.

Foto descriptiv. Sursă foto: Debanat.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Violoncelistul Ștefan Cazacu revine pe scena Filarmonicii Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei