Violoncelistul Ștefan Cazacu revine pe scena Filarmonicii Pitești

de | 23.11.2023 08:50 | Pitești, Lifestyle

Astăzi, 23 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, Filarmonica Pitești organizează concertul simfonic susținut de orchestra simfonică a instituției. Dirijor va fi Tiberiu Dragoș Oprea iar solist, violoncelistul Ștefan Cazacu.

Programul va cuprinde: D. Șostakovici – Concertul pentru violoncel și orchestră nr. 1 în Mi bemol Major și, în premieră, G. Faure –  Suita din „Pelleas et Melisande” , Op. 80 și Suita din „Masques et bergamasques”, Op. 112.

concert Filarmonica

Tiberiu Dragoș Oprea, născut într-o familie de muzicieni, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, și dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța. Timp de nouă ani a fost colaborator al Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian București, unde a susținut premiere, spectacole și concerte de gală. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Botoșani, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.

Stefan Cazacu concert Filarmonica

Violoncelistul Ștefan Cazacu este un tânăr de 29 de ani care s-a impus pe scenele naționale și internaționale. Talentul îl moștenește de la tatăl său, marele violoncelist Marin Cazacu, alături de care a început studiul muzical, și de la mama sa, flautistă. Absolvent al Universității Naționale de Muzică București, la clasa profesorului Răzvan Suma, și a Universității de Muzică din Viena, Ștefan Cazacu a obținut numeroase premii naționale (concursurile Eurovison Young Musicians, Paul Constantinescu, George Georgescu, Mihail Jora, Premiul Tînărului Interpret dăruit de  revista Actualitatea Muzicală) și internaționale (Austria, Croația). A susținut recitaluri în Olanda, Ungaria, Germania, Austria, Israel, România, a colaborat cu toate orchestrele simfonice din țară, dar și din Chișinău, Valencia, Alicante. Dintre dirijorii alături de care a urcat pe scenă menționăm pe Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Cristian Măcelaru, Camil Marinescu, Theo Wolters.

filarmonica concert

Cei interesați pot achiziționa bilete de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro.

Prețul unui bilet este 30 sau 40 de lei, în funcție de categoria locului.

De precizat că elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

 

Foto: Filarmonica Pitești

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

AZI. Întreruperi de curent în mai multe cartiere din Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești

Ultimele articole