anchetaonline.ro

Parlamentul European a votat pentru aderarea României la Schengen

de | 18.10.2022 14:45 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

Marți, 18 octombrie, parlamentarii europeni s-au reunit la Strasbourg, pentru a vota o extindere a spațiului Schengen, urmând să fie adoptată o rezoluțue referitoare la România și Bulgaria.

De asemenea, europarlamentarii vor dezbate o serie de măsuri referitoare la buna funcționare a spațiului Schengen.

Rezoluția a fost adoptată cu 547 de voturi pentru, 49 împotrivă și 43 de abțineri. Astfel, până la finalul anului 2022, Consiliul va lua măsurile care se impun pentru a adopta decizia asupra admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen de liberă circulație. Prin urmare, controalele asupra persoanelor la frontierele interne ale statelor membre vor fi eliminate.

Menținerea controalelor la frontierele interne este discriminatorie și are un impact negativ asupra vieții lucrătorilor mobili și a cetățenilor, potrivit eurodeputaților. Obstrucționarea importurilor, a exporturilor și a liberei circulații a mărfurilor din porturi dăunează, de asemenea, pieței unice a UE, se arată în comunicatul Parlamentului European.

Foto Est News

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ar putea apărea o nouă monedă în Europa

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: